Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Konaklama yeri olmadan İbiza'ya seyahat eden turistlere 10.000 Euro ceza kesilebilir

İspanya’ya giderken para cezası almak istemiyorsanız artık konaklama kanıtı göstermeniz gerekiyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: PETR KRATOCHVIL
  • 20 Mart 2024
Konaklama yeri olmadan İbiza'ya seyahat eden turistlere 10.000 Euro ceza kesilebilir

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

AB pasaportu olmayan kişiler, İbiza ve İspanya’nın diğer bölgelerine seyahat ettiklerinde konaklama kanıtı sağlayamamaları durumunda 10.000 Euro'ya kadar ceza ile karşı karşıya kalabilir.

Yeni yürürlüğe giren kural, İspanya'ya gitmek üzere olan tüm AB dışı pasaport sahiplerine uygulanıyor ve konaklayacakları süre boyunca, 90 günden az olacak şekilde konaklama kanıtlarını göstermeleri talep ediliyor.

Ayrıca, AB dışı turistlerin İspanyol bölgelerine girebilmek için dönüş veya devam eden bir seyahat biletinin gösterilmesi gerektiği belirtiliyor.

Konaklamaya ilişkin sunulması beklenen kanıt, otel, Airbnb ya da hostel rezervasyon onayı veya İspanya'daki bir tatil evini veya ülkede yerleşik bir meskeni ziyaret etme ile ilgili belge olabilir. Alternatif olarak, bir arkadaş veya aile üyesini ziyaret etmek istiyorsanız, varışta bir "carta de invitación" (davetiye mektubu) gösterilmesi gerekecek.

Olive Press’in paylaştığı habere göre, gerekli belgeler sunulmadığı takdirde tatilciler veya ev sahiplerine 10.000 Euro'ya kadar para cezası kesilebilir.

Davetiyenin el yazısı mektup gibi olamayacağı ise bir başka kısıtlayıcı önlem.

Davet gönderen İspanya veya AB vatandaşına yaklaşık 70 ila 80 euroya mal olacağı bildirilen davetiye, yerel polis istasyonunda planlanan bir randevu aracılığıyla başvuru ile oluşturulacak. Çok aşamalı olan tam sürecin 20 ile 60 gün arasında sürebileceği tahmin ediliyor.

Olive Press, 90 günlük limitin aşılması durumunda da misafirlere benzer şekilde 10.000 Euro'ya kadar, daha aşırı durumlarda daha yüksek cezaların kesilebileceğini de bildiriyor.

İspanya'yı ziyaret etmek için tam giriş şartlarını buradan okuyabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...