Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Koronavirüs aşısı bulunana kadar Hollanda’da büyük festivaller yapılamayacak

Hollanda başbakan yardımcısı ve sağlık bakanı Hugo de Jonge detayları verdiği bir brifingde paylaştı

  • MIXMAG TURKEY
  • 7 Mayıs 2020
Koronavirüs aşısı bulunana kadar Hollanda’da büyük festivaller yapılamayacak

Hollanda başbakan yardımcısı ve sağlık bakanı Hugo de Jonge, yaptığı açıklamalarla eğlence sektörünü daha da zorlu bir sürecin beklediğinin sinyallerini verdi.

Hollanda parlamentosu üyelerine hükümetin koronavirüsle mücadelesine yönelik tedbirlerini açıklayan de Jonge, verdiği brifingde koronavirüs aşısı bulunana kadar ülke çapında büyük etkinlik ve festivallerin ikinci bir duyuruya kadar yasaklandığını belirtti.

Brifingin ilgili bölümünde de Jonge, “Büyük etkinliklere verilecek izinle ilgili bir sonraki adım için şimdiden tarih veremiyoruz. Bu ancak virüs aşısı bulunursa mümkün olabilir. Kimse ne kadar zaman alacağını bilmiyor. Bir an önce bunun gerçekleşmesini umuyoruz ancak bir yıl ya da daha fazla sürmesi de olasılıklar arasında” ifadelerini kullandı.

Hollanda hükümeti dün kamuoyuyla paylaştığı tedbir paketinde, büyük etkinliklerle ilgili kararın 1 Eylül’den önce verileceğini açıklayarak karar aşamasını ileri bir tarihe ertelemişti.

Hollanda başbakan yardımcısı ve sağlık bakanının açıklamaları başta Hollanda olmak üzere tüm dünyadaki eğlence sektörü temsilcileri nezdinde yankı uyandırdı ve sektörün geleceğini daha da belirsizleştirdi.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...