İKSV kültür-sanat sektörünün ihtiyaçlarına yönelik politika metni yayımladı
Farklı ülkelerin yaratıcı sektörleri destekleyen tedbirlerinin özetlendiği metin, Türkiye için durum değerlendirmesi yapıp çeşitli öneriler sunuyor
Koronavirüs sebebiyle dünya toplumları olağanüstü günlerden geçmeye devam ederken tüm dünyadaki kültür-sanat sektörü bileşenleri bu dönemin uzun vadede neleri etkileyeceğini öngörmeye çalışıyor ve mevcut sorunlara çözüm önerileri getirmek için gayret sarf ediyor.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Türkiye'deki yaratıcı sektörlerin yaşadığı mevcut zorlu süreçlere işaret ederek çözüm önerilerini sıraladığı "Pandemi Sırasında Kültür-Sanatın Birleştirici Gücü ve Alanın İhtiyaçları" başlıklı bir politika metni yayımladı.
Pandemi sürecinde dünyada yaratıcı sektörlere yönelik açıklanan destek tedbirlerinden örnekler verilerek başlayan metin, Türkiye'de kültürel alanda kamu desteği ihtiyacına ilişkin mevcut saptamaların ardından ihtiyaç duyulan ilave destek tedbirlerini sıraladı.
Kültür-sanat faaliyetlerinin dijital mecralarda sürdürülebilmesi için kurumlar, bağımsız sanatçılar ve tasarımcılarla iş birliklerinin geliştirilmesi, acil durum fonları oluşturulması, yapılacak desteklerin kâr amacı gütmeyen kurumları da kapsaması, sektöre önemli bir yük olan rüsum vergisinin kaldırılması ve etkin KDV muafiyeti sağlanması gibi öneriler, metinde öne çıkan ilave tedbirler arasında dikkat çekiyor.
"Pandemi Sırasında Kültür-Sanatın Birleştirici Gücü ve Alanın İhtiyaçları" başlıklı politika metninin tamamını okumak için tıklayın.
İlginizi çekebilir:
Son 10 yılın en iyi 120 parçası
Müzik prodüksiyonu öğrenebileceğiniz en iyi 10 YouTube kanalı
İzlemeniz gereken en iyi 10 elektronik dans müziği belgeseli
İzlemeniz gereken en iyi 10 elektronik dans müziği filmi
Dans müziğiyle ilgili mutlaka okumanız gereken 20 kitap
#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.