Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sosyal izolasyon döneminde değişen üç müzik alışkanlığımız

Spotify, kullanıcıları arasında yaptığı araştırmayı paylaştı

  • Furkan Kılıçaslan
  • 28 Nisan 2020
Sosyal izolasyon döneminde değişen üç müzik alışkanlığımız

Spotify, sosyal izolasyon döneminde kullanıcıları üzerinde yaptığı müzik alışkanlıklarında değişiklik raporunu yayımladı.

19-25 Mart arasında Spotify’ın ücretsiz ve Premium kullanıcıları arasında yaptığı araştırma kullanıcıların diğer zamanların aksine birçok farklı cihazdaki dinleme sürelerinin arttığını ortaya koyuyor.

Yine araştırmaya göre okullara katılım gösteremeyen çocuklar nedeniyle ''Çocuk ve Aile'' içeriklerinde büyük bir artış gözlemleyen platform, özellikle ninniler ve doğa sesleri gibi çalma listelerinde de aynı ivmeyi yakalamış. Ayrıca pek çok ebeveyn de eğitici içeriklerle çocuklarını bu dönemde bilgiden uzak tutmamaya çalışıyor.

Bir diğer davranış alışkanlığında değişiklik ise "Yaşam Tarzı" ve "Sağlık" kategorilerinde görülüyor. İnsanlar daha fazla kendileri için egzersiz çalma listeleri oluştururken zihinlerini boşaltmak için ise yoga ve meditasyon çalma listelerine daha fazla yöneldiği görülmüş. ''Chill'' parçalar ise bu bağlamda daha fazla rotasyona girerek öne çıkıyor. Vokalli parçalar yerine de enstrüman ağırlıklı parçalar yine bu dönemde daha fazla tercih edilmiş.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...