Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Müzikseverler sosyal izolayson sonrası da canlı yayın izlemeye devam etmek istiyor

Bandsintown araştırması sektörün koronavirüs süreci sonrasındaki geleceğine ışık tutuyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 22 Nisan 2020
Müzikseverler sosyal izolayson sonrası da canlı yayın izlemeye devam etmek istiyor

Etkinlik keşif platformu Bandsintown tarafından yapılan yeni bir anket, müzikseverlerin etkinlik yasakları kalktıktan sonra dahi canlı yayınları izlemeye devam etmek istediğini ortaya koydu. Ankete göre, müzikseverlerin %74'ü etkinlikler dönse bile canlı yayın izlemeye devam edeceklerini belirttiler.

Nisan ayı başlarında yaklaşık 7.000 Bandsintown kullanıcısı tarafından gerçekleştirilen ankette, kullanıcıların %40'ından fazlasının COVID-19 krizinden önce veya sonra hiç canlı yayın izlemediğini ortaya koyarken, %7'lik bir kısım bir daha canlı yayın izlemeyeceğini, %30'luk bir kısım ise ise krizden sonra daha fazla canlı yayın izlemek isteyeceğini söyledi.

Anket katılımcılarının favori platformu YouTube olurken, Facebook ve Instagram ikinci ve üçüncü favori olarak listede yer alıyor.

Sanatçıların gelir elde etmelerine yardımcı olmak adına canlı yayın için para öder misiniz sorusuna katılımcıların %70'ten fazlası evet olarak cevapladı. Bununla beraber sanatçılar için bir ilginç istatistik daha öne çıktı. Ankete katılanlar, bu süreç içerisinde canlı yayında gördükleri sanatçıların konserlerine daha fazla katılım göstermeyi arzuluyor. %65'i aşkın katılımcı ise yasaklar kalktığında kalabalık ortamlarda bulunmaktan çekinmeyeceklerini belirtiyor.

Kaynak: Billboard

'Elektronik Müzik 101' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...