Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Kuvoka, Mertens ve Alikaan 31 Ocak'ta başkentte çalacak

Jeton Records'ın genç sanatçılarının Ankara çıkarması 31 Ocak gecesi Kite'ta

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: VIncent PelletIer
  • 23 Ocak 2020
Kuvoka, Mertens ve Alikaan 31 Ocak'ta başkentte çalacak

Başkent gece hayatının önemli buluşma noktalarından Kite, 31 Ocak Cuma gecesi Jeton Records'ın üç genç üyesi Kuvoka, Mertens ve Alikaan'ın performanslarına ev sahipliği yapacak.

2014 yılında DJ'lik kariyerine başlamasının ardından 2017'de Kanada'ya taşındığı süreçte kendi tarzını oluşturmak için prodüksiyon çalışmalarına yoğunlaşan Kuvoka, bir yıl sonra ilk teklisi 'Alaca'yı çıkardıktan sonra kariyerinde emin adımlarla ilerlemeye devam etti. Geçtiğimiz yıl Jeton Records'ın çıkardığı 'New Breed Vol. I' adlı derleme albümle birlikte piyasadaki yerini alan 'Kargi' parçasının İngiliz DJ/prodüktör Richie Hawtin tarafından çeşitli platformlarda desteklenmesi ve son olarak sanatçının görsel-işitsel albümü 'CLOSE COMBINED'da yer bulması, Kuvoka'nın uluslararası boyutta tanınmasını sağladı.

Gecede sahne alacak bir diğer isim olan Mertens, piyano ve DJ’lik üzerine geliştirdiği yeteneğinin ardından müzik prodüksiyonuna yöneldi ve 17 yaşında ilk tech house türündeki parçalarını çeşitli müzik şirketlerinden yayımlamaya başladı. Carl Cox, Len Faki ve Christian Smith gibi sanatçılarla tanışma şansı yakalaması prodüksiyonlarında kendisine birer ilham kaynağı oldu. Zaman içinde techno prodüksiyonları Ferhat Albayrak tarafından desteklenmeye ve etkinliklerde sıkça çalınmaya başlayan Mertens, 'Infliction' ve 'Escape Array' gibi techno tarzındaki yapımlarını Jeton Records etiketiyle çıkardı ve sonrasında Mahmut Orhan tarafından kurulan Sibourne Müzik Akademisi'ne seçildi.

Elektronik müziğin pek çok alt dalını yıllarca tecrübe ettikten sonra 2016 yılında techno ile tanışan Alikaan ise 2017 yılında Berlin ve Amsterdam’da bir süre yaşadıktan sonra techno’yu sadece dinlemek değil anlamaya da çalıştı. İstanbul’a döndükten sonra Ferhat Albayrak ile yolları kesişen Alikaan’in kariyeri hız kazanmaya başladı. Yakın geçmişte İstanbul’daki stüdyosunu kuran Alikaan, DJ'lik becerilerinin yanında prodüktör olarak da müzik kariyerine yeni bir boyut kazandırma çalışmalarına odaklandı.

Kuvoka, Mertens ve Alikaan'ı 31 Ocak gecesi Kite Ankara'da dinlemek için bu sayfayı ziyaret edin.

JETON RECORDS SHOWCASE: Kuvoka, AlIkaan, Mertens | KITE ANKARA - 31 OCAK 2020

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...