Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Mixmag Club Tour'daki kayıp set: Sasha'nın 1992'de kaydedilen miksini dinleyin

Klasik Sasha setlerine mükemmel bir örnek olan bu miks, daha önce hiç dinlenilmedi

  • MELİS ÖZEK
  • 8 Mayıs 2022
Mixmag Club Tour'daki kayıp set: Sasha'nın 1992'de kaydedilen miksini dinleyin

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

1992 ikonik gösteriminden tam 30 yıl sonra, Sasha’nın kayıplara karışan "Mixmag Club Tour” seti yeniden düzenlendi, müzik endüstrisine kavuştu.

4 Mayıs 1992. Mixmag Club Tour’un bir parçası da progressive house efsanelerinden Sasha. Sanatçının Rotherham Pacha’daki klasik seti için mükemmel deniliyor.

O gün Rotherham’ın erken saatlerini Gary Normal ve Sully doldururken; Mike Pickering’e eşlik eden isimse DJ ve prodüktör Sasha oluyor. Set kayda alınıyor, kayıtlar daha sonra asla bulunamıyor. Ta ki geçen yıla kadar.

Kayıplara karışan bu kayıt yıllar süren aramaların ardından bir garajda bulunuyor. Düşük kalitesine rağmen yeniden düzenlenerek sevenlerine kavuşturuluyor.

Sasha'yla sahne paylaşan Leiam Sullivan, nam-ı diğer Sully, Jonathan ve Gavin Cook’un üstlendiği bir Pazartesi gecesi olduğunu dile getiriyor: "O zaman Sasha’yı çok dinlerdim. Kaseti dinledim, o klasik Sasha setlerinden biriydi. Daha ileri gidebilir ve bunun mükemmel bir örnek olduğunu söyleyebilirim."

Sullivan, uçuş sersemliği nedeni ile Sasha’nın iptal etmek durumunda kaldığını ama bir Sydney uçuşunun hemen ardından bavulu omzunda belirdiğini de anımsıyor. "Kalabalık delirmişti" diye ekliyor.

Gecenin organizatörleri geceyi şöyle detaylandırdı: "Sasha kalabalığı merak etti. Hiç unutamam. Daha önce nasıl geceler düzenlediğimizi, kitlemizi merak ediyordu. Kendisine 1988’den beri Rotherham ve Sheffield gecelerini düzenlediğimizi açıkladım."

"Kalabalığın tanıdık olup olmadığını, en başından beri bizleri takip edip etmediklerini merak etti. Evet dedikten hemen sonra, 'Ben de öyle düşünmüştüm, bunu anlarlar' dedi ve çalan... Dreams of Santa Anna, Orange Lemon. Beklenmedik bir seçimdi, daha önce kulüplerde de hiç duyulmamıştı. Ama o insanları anladı ve insanlar da buna bayıldı!"

Uzun süren arayışlar ve internette yanlış adlandırılmış birkaç versiyondan sonra Sullivan, kaydın 2021’de bir Rotherhamlının garajında bulunduğunu açıklıyor.

30 yıl önce, 4 Mayıs 1992'de, muhtemelen Rotherham’da yaşatılan en kaliteli gece oldu. Bu efsanevi setin 30. yılını kutluyor, yeniden düzenlenen miksi aşağıda sizlere sunuyoruz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...