Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Moor Mother'dan yeni albüm: 'Circuit City'

Sanatçı yeni çalışmasında insanların yaşam alanlarındaki eşitsizlik ve özel mülkiyet gibi konulara değiniyor

  • AHMET AYDEMİR
  • 3 Ekim 2020
Moor Mother'dan yeni albüm: 'Circuit City'

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Moor Mother'ın yeni albümü 'Circuit City', Don Giovanni Records tarafından yayımlandı.

'Circuit City', yapılan basın açıklamasına göre geçtiğimiz yıl Haziran ayında "bir şirketin sahibi olduğu fütüristik bir apartman dairesi kompleksinin oturma odasında" icra edilen sahne prodüksiyonunun kaydedilmiş versiyonu. Açıklamada kaydedilen ifadelere göre kısmen müzikal, kısmen koreografik şiir, kısmen de oyun niteliği taşıyan albüm, yaşam alanına sahip olma haklarındaki eşitsizliklere, kamusal ve özel mülkiyet ayrımındaki hak ihlallerine ve bu eşitsizliklerde teknolojinin sahip olduğu etkilere gönderme yaparak söz konusu sistematik problemlerin giderilmesi gerekliliğini vurguluyor.

Albümün temelini oluşturan sahne prodüksiyonuna sanatçı Rasheedah Phillips'in kaleme aldığı 'Reverse Gentrification of the Future Now’ makalesi eşlik ediyor. Makale, Philadelphia'da yaşanan konut eşitsizliği ve burjuvalaşmayı masaya yatırıyor.

‘Circuit City’, Moor Mother'ın 2019 yılında çıkardığı uzunçaları ‘Analog Fluids of Sonic Black Holes’u takip ediyor. Sanatçının bu yıl dikkat çeken diğer çalışmaları ise ‘Forever Industries’ ve flüt sanatçısı Nicole Mitchell iş birliğiyle hazırlanan ‘Offering’.

Sanatçının yeni albümünün açılış parçası ‘Circuit City Act 1: Working Machine’ için hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilir, bu bağlantı aracılığıyla albüme sipariş verebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...