Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Netflix ‘Black Lives Matter’ adlı yeni kategori açtı

Netflix, kategoriyi açtığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyurdu

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Haziran 2020
Netflix ‘Black Lives Matter’ adlı yeni kategori açtı

Netflix, “Black Lives Matter” hareketine özel olarak bu ismi taşıyan bir içerik kategorisi oluşturdu ve siyahların yaşam hikayelerini konu alan en özel film, dizi ve belgeselleri bu kategori altına topladı.

Platform, sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı: “‘Siyahların hayatı değerlidir’ derken aynı zamanda ‘siyahların hayatını anlatan yapımlar da değerlidir’ demek istiyoruz. Gerçek ve sistematik değişimin zaman alacağının bilincinde olarak, siyah bireylerin oluşturduğu toplumu anlatan güçlü anlatıların altını daha kalın çizgilerle çizmeye başlıyoruz. Bugünden itibaren Netflix’e giriş yaptığınızda titiz şekilde kürasyonu yapılmış, ‘Amerika’da siyah olmanın’ ve ırkçı ayrımcılığın hikayesini anlatan yapımların listelendiği yeni bir kategoriyle karşılaşıyor olacaksınız.”

Kategoride listelenen yapımlar arasında yönetmen Ava DuVernay’ın Akademi Ödülleri adayı olan belgeseli 13. Madde, yine aynı yönetmenin ABD'de 1980'lerin önemli olaylarından Central Park Beşlisi'ni konu alan dizisi When They See Us, Beyoncé filmi HOMECOMING, Abdur-Rahman Muhammad yapımı belgesel Who Killed Malcolm X? ve Bob Marley'e düzenlenen suikastin irdelendiği belgesel Who Shot The Sheriff? gibi birçok eser bulunuyor.

Tüm kategoriyi bu bağlantıya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...