Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İspanya yabancı turistlere kapılarını 1 Temmuz'da açıyor

İspanya başbakanı Pedro Sánchez, 'İspanya Temmuz'dan itibaren sizi bekliyor' dedi

  • AHMET AYDEMİR
  • 11 Haziran 2020
İspanya yabancı turistlere kapılarını 1 Temmuz'da açıyor

İspanya 1 Temmuz'dan itibaren sınır kapılarını yabancı turistlere tekrar açacak.

Başbakan Pedro Sánchez, ulusal bir televizyonda yabancı uyruklu turistler ile ilgili yöneltilen soruları turizm sektörünün güvenli koşullar altında tekrar canlandırılacağını söyleyerek yanıtladı. Öte yandan İspanyol gazetesi El Pais tarafından yapılan haberde deniz aşırı ülkelerden gelecek turistlerin 2 hafta boyunca karantinaya alınması uygulamasının 1 Temmuz itibarıyla kaldırılacağı belirtildi.

Sánchez, "Tatil planlamalarına başlayan yabancı uyruklu turistler ülkemize gelmeyi düşünebilir. İspanya'nın turizme ihtiyacı var. Hem kendi ülkelerinden gelen ziyaretçilerin hem de varış noktası olarak seçecekleri ülkemiz için herhangi bir risk unsuru oluşmayacağını garanti etmiş olacağız. Herkese mesaj gönderiyoruz; İspanya Temmuz ayında sizi bekliyor olacak'' şeklinde konuştu.

Turizm endüstrisi İspanya için en değerli sektörlerden biri. Özellikle tercih edilen gece kulüpleri ve turistlerin ziyaret etmeye doyamadığı İbiza yarımadası turizmi İspanya için önemli kılan etkenlerin başında geliyor. Bununla beraber, her yıl yaklaşık 80 milyon turisti ağırlayan İspanya, gayri safi milli hasılasının (GSMH) %12'lik kısmını turizm sektöründen elde ediyor.

İbiza ve İspanyol turizmi hakkında gözlemlediğimiz pozitif gelişmelere rağmen gece kulüplerinin ne zaman tekrar açılacağı veya nasıl kapasitelerde tutulacağı konusunda herhangi bir netlik şu an için yok. Pedro Sánchez, Nisan ayının sonunda yaptığı açıklamayla karantina sürecinin ikinci aşamasını açıklamış ve Haziran ayı itibarıyla kültürel etkinliklerin kapalı alanlarda yapılabileceğini, maksimum kapasitenin 50 kişi ile sınırlandırılacağını ve aynı zamanda açık alandaki oturmalı etkinliklerin sosyal mesafe kurallarına uyulduğu müddetçe 400 kapasiteye kadar çıkmalarına izin verileceğini duyurmuştu.

Pandemi sebebiyle İbiza'nın ünlü gece kulüpleri Hï ve Ushuaïa Mayıs 2020'deki etkinliklerini iptal edip ertelediklerini bildirmişti. Tablo Haziran ayında da değişmedi ve son olarak İbiza'nın da bağlı olduğu Balear hükümeti, 2020 boyunca İbiza'daki kulüplerin açılmayacağını söyledi.

İspanya 1 Temmuz'da yabancılara kapılarını açıyor ancak Birleşik Krallık'taki durumda iyileşme görülene kadar Birleşik Krallık vatandaşları İspanya'ya giriş yapamayacak. Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın Birleşik Krallık'tan gelecek turistlere kapılarını kapatacağı haberinden sonra gündeme gelen gelişme İspanya Turizm Bakanı Maria Reyes Maroto'nun paralel açıklamaları ile doğrulanmış oldu.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...