Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

New York ve Washington’da gece hayatı normalleşiyor

ABD’nin iki büyük kentinde etkinlik endüstrisi üzerindeki kısıtlamaları hafifletici adımlar atılıyor

  • SU ODABAŞ
  • 16 Mayıs 2021
New York ve Washington’da gece hayatı normalleşiyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

ABD’nin iki büyük şehri New York ve Washington DC, etkinlik ve gece hayatı sektörünü normalleştirmek için somut adımlar atıyor.

19 Mayıs’tan itibaren New York’taki kulüpler, kapalı ve açık alanlarda daha çok ziyaretçiyi ağırlayabilmek için kapasitesi limitlerini artırabilecek. Değişikliği yürürlüğe koyan New York valisi Andrew Cuomo’nun açıkladığı kararlar kulüpleri de kapsıyor. Kapalı mekanlar, önceki %10 kapasite limiti yerine %30 kapasiteyle çalışabilecekler, büyük ölçekli açık hava etkinlikleri tam kapasitelerinin üçte biri oranında ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşecek.

Geçtiğimiz günlerde, New York eyaletindeki koronavirüs vakalarının sayısı, salgının başlangıcından bu yana 2 milyonu geçti, New York şehri bu vakaların 100 binini oluşturuyor. Şimdi enfeksiyon oranlarının düşmesiyle birlikte eyaletin yeniden açılma planları var.

Şu an için kapalı mekanlarda sadece 250 katılımcıya ve açık hava etkinliklerinde sadece 500 katılımcı olmasına izin veriliyor, ancak negatif test sonuçlarının ve aşı olunmasının kanıtlanması koşuluyla 19 Mayıs’tan itibaren doğru limitler yukarıya çekilebilecek. Sosyal mesafenin korunması gerekiyor ve bazı etkinlik mekanlarında maske kullanımı zorunlu.

Eğlence mekanları değişikliğe hazırlanmaya başlarken, bazı kulüp sahipleri önlemlerin hafifletilmesi konusundaki endişelerini dile getiriyor.

New York kulüplerinden Mood Ring’in ortak kurucularından Bowen Goh’un Resident Advisor’a verdiği röportajdaki ifadeleri bunun bir örneği:

“Bence birçok insan ‘Hey, bir sürü yer bu ay tamamen açılacak ve bir mekana ya da partiye gidebilirim’ diye düşünüyor. Aslında durum gerçekte böyle değil. Ve bu yüzden, ‘DJ’leriniz var mı? Arkada dans partileri düzenliyor musunuz?’ gibi sorular soran kişilerden birçok telefon alıyoruz.”

“Cevap hayır ve bunun güvenli olduğuna dair çok açık bir işaret alana kadar, vakaların ciddi oranda azalması veya çok sayıda insanın aşı olması gibi, hiçbir etkinlik yapmayı planlamıyorum. En azından gerçekten insanları içeride maske takmadan güvenle ağırlayabileceğimiz zamanlara kadar.”

ABD’de gece hayatının normalleşmesiyle ilgili belki de en keskin adım ise başkent Washington’dan geldi. Belediye başkanı Muriel Bowser’ın duyurduğu normalleşme adımları kapsamında kapalı etkinlik mekanları 21 Mayıs’tan itibaren kapasitelerini %50’ye çıkarabilecek. 11 Haziran’dan itibaren ise tüm kapasite ve kapanış saati sınırlamaları kaldırılacak. Washington’da uyulması şimdilik zorunlu olacak tek tedbir maske kullanımının devam etmesi olacak.

[Kaynak: RA & Washington Blade]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Su Odabaş'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...