Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Hollanda hükümeti Temmuz ayından itibaren festivallere izin vermeyi planlıyor

İptal sigortası fonu, 2021'in ikinci yarısında gerçekleşmeyi hedefleyen festivalleri kapsayacak

  • HABER: DENİZ OĞUZ | FOTOĞRAF: TIM BUITING
  • 9 Şubat 2021
Hollanda hükümeti Temmuz ayından itibaren festivallere izin vermeyi planlıyor

Yarı ve tam zamanlı rollerde yaratıcılığınızı işinize yansıtabileceğiniz harika bir ekibe katılmak istiyorsanız bu sayfayı ziyaret edin!

Hollanda'daki festivaller, Hollanda hükümetinin 1 Temmuz'dan itibaren festivallere izin vermeyi hedeflediğini ve bu tarihten sonra planlanan etkinliklerin COVID-19 nedeniyle iptal olması halinde sigortalanacağını açıklamasının ardından 2021 için planları açıklamaya başladı.

Geçen ay, Hollanda hükümeti tarafından açıklanan en az 300 milyon Euro'luk iptal fonu, etkinlik organizatörlerinin salgının devam etmesi durumunda güvence altına alınacak olmaları sayesinde 2021'in ikinci yarısını planlamalarına yardımcı oldu.

Fon, 1 Temmuz’dan yıl sonuna kadar gerçekleşecek en az 3.000 ziyaretçi kapasiteli etkinlikleri kapsıyor ve Hollanda kültür bakanı Ingrid van Engelshoven, 1 Temmuz'dan önce "kitlelerin bir alanda birbirine yakın durmasını" beklemenin "makul" olmadığını söylüyor. Engelshoven, “Bu fon festival organizatörleri için ufukta bir noktadır. En az 300 milyon € rezerve edilmiş garanti fonuna güvenebilirler. Etkinlik endüstrisi, koronavirüs nedeniyle uzun süredir durma noktasına geldi. Tekrar rayına oturtmak için garanti gerekiyor" diye ekliyor.

Gelişme üzerine bu yıl 16-18 Temmuz arasında düzenleneceğini duyuran Hollandalı drum ‘n’ bass festivali Liquicity, internet sitesinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Harika haber: Hollanda hükümeti 1 Temmuz'dan sonra festivallere izin vermeyi hedeflediklerini açıkladı! Değişen COVID-19 koşulları nedeniyle festivallerin hala iptal edilmesi durumunda, organizatörlerin masrafları büyük olasılıkla karşılanacak. Hollanda'daki festivallerin biletleri, bu yeni hükümet duyurusu sayesinde şu anda rekor bir hızla tükeniyor."

Hollanda'da geçen yılki etkinlik iptalleri ve Save Your Ticket şemasına uygun 'ertelemeler' sırasında zamanında geri ödeme sunan birkaç festivalden biri olan Liquicity, bilet sahiplerinin %100 risksiz olmasını sağlamak için bilet garantilerine yönelik planlarını da ayrıca açıkladı.

Awakenings ve DGTL gibi genellikle ilkbaharda veya yazın başında gerçekleşen Hollanda festivalleri, iptal fonu kapsamına girebilmek için sonbaharda gerçekleşeceklerini açıkladılar.

‘Dünyanın Ritmi: Amsterdam’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Deniz Oğuz'u takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...