Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Rebekah dans müziğinde cinsel tacize karşı kampanya başlattı

Rebekah, başlattığı #ForTheMusic kampanyası ile dans müziği endüstrisine açık mektup yazdı

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Ekim 2020
Rebekah dans müziğinde cinsel tacize karşı kampanya başlattı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Rebekah dans müziği çevresinde rastlanan cinsel taciz olaylarına karşı bir kampanya başlattı.

Erick Morillo’nun ölümünün ardından yapılan tecavüz ve cinsel saldırı iddialarını takiben Instagram hesabı üzerinden #ForTheMusic adlı bir kampanya başlatan Rebekah, dans müziğinde hayata geçirmeyi hedeflediği değişiklikleri sıraladı. Kampanyasını Change.org’a taşıyan sanatçı, endüstrideki tüm kesimlerden imza bekliyor.

Rebekah, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Endüstrideki bir grup ‘güçlü’ erkek tarafından cinsel saldırılara maruz kalan kadınların açıklamalarını öğrenince çevreyi gerçekten daha farklı bir gözle analiz etme ihtiyacı hissettim ve etrafın nasıl berbat bir hale dönüştüğünü fark ettim. Uzun süre boyunca yaşananlara bir gözümüzü kapattık, sustuk ve sesimizi çıkarmadan pek çok şeyi akışına bıraktık. Endüstriye adım atmak isteyen insanlara mentörlük yapmaya karar verdiğim sırada, endüstrinin tüm insanlar için daha güvenli bir yer haline gelmesini sağlamak konusunda dik bir duruş sergilemeden ve bunun için mücadele vermeden mentörlükle ilgili planlarımın gerçeklikle bağdaşmadığını anladım. Seksizmle, tacizle, daha da kötüsü cinsel saldırı ve tecavüzle yüzleşeceklerini ve sessiz kalacaklarını bile bile nasıl endüstriye adım atmak isteyen kadınlara ve LGBT+ bireylere mentörlük yapabilirdim!”

Rebekah’nın #ForTheMusic kampanyası dört adımdan oluşuyor. Sanatçıların, endüstri çalışanlarının ve dinleyicilerin her türlü cinsel saldırıdan korunarak yaşanacak olumsuz durumlarda yanlarında olunması, endüstri çalışanlarına güvenli bir iş yeri ortamı sağlanması, sanatçılardan herhangi bir cinsel saldırıya tanık olmaları durumunda sessiz kalma kültürüne son vererek seslerini yükseltmelerinin istenmesi ve gece kulüplerinin sanatçılar, çalışanlar ve ziyaretçiler için güvenli alan yaratılması noktasında hesap verebilir konuma getirilerek mekanlara sorumluluk yüklenmesi, söz konusu dört adımı oluşturuyor.

Sanatçı, açık mektubunda ise açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Endüstrinin geçtiğimiz birkaç hafta içinde bu konuda bölündüğünü gördük. İnatçı bir bilmemezlikten gelme hali, yaşananlardan kadınları sorumlu tutma ve azgınca yapılan suistimallerdeki mağdurlara duyulan güvensizlik, sevginin ve özgürlüğün kurucu değerlerinin peşinden giderek koyulduğumuz bu yolda bu değerler acaba gücün suistimal edildiği, hatta cesaretlendirilip yüceltildiği statüko karşısında yok mu oluyor gibi soruları aklımıza getirdi. Çevremizde sapkınca davranışlara sahip insanlar var ve bu artık tolere edilebilecek bir şey değil. Sırf yüksek profile sahip diye bu kişilerin söz konusu davranışlarına artık gözlerimizi kapatamayız. Bir yozlaşma ile karşı karşıyayız. Cinsel taciz, saldırı ve tecavüz bundan böyle kesinlikle tolere edilemez. Ve bir an için bile olsa beni, arkadaşlarınızı ya da bizi koruyacak bu mücadelede benim kadar sorumluluğunuz olduğunu düşünmüyorsanız, o halde kesinlikle müziğin dost canlısı tarafında değilsiniz demektir.”

#ForTheMusic kampanyasına imza ile destek olmak için bu sayfayı ziyaret edin.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...