Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Robot piyano ‘Black MIDI’ ile oluşturulmuş şarkıyı çalarken alev aldı

‘Dünyanın en zor şarkısını’ çalan piyanoyu izleyin

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Mayıs 2022
Robot piyano ‘Black MIDI’ ile oluşturulmuş şarkıyı çalarken alev aldı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Robot piyano, “imkansız şarkı” olarak bilinen ve insan eli ile çalınması imkansız derecedeki karmaşık müzikal kompozisyonları tanımlayan Black MIDI ile oluşturulmuş “Rush E” parçasını çaldı.

Bu işlem, “dünyanın en zor şarkısını” otomatik çalması için ayarlanan ve aynı zamanda konuşan bir robot piyano olan Chopstix’i epeyce zorladı ve “imkansız şarkı”nın en yoğun anlarında piyanonun alev aldığı kameralara yansıdı. Edelweis marka piyanoyu bu hale getiren ise, NASA mühendisi ve YouTube’daki videolarıyla bilinen mucit Mark Rober.

127 derecelik nota genişliğine sahip olan Chopstix’in tuşları, Black MIDI’deki veriler baz alınarak solenoit otomatize hareket mekanizması tarafından çalındı. Otomatize performansın en yoğun anlarında piyanodan duman yükselmeye başladı ve Rober, işler daha fazla çığırından çıkmadan yangın söndürücüyle duruma müdahale etti.

Robot piyano ayrıca İngilizce de konuşuyor. Chopstix, bu özelliğinde 2009 yılında besteci Peter Ablinger tarafından Venedik Forumu’nda ilk kez tanıtılan konuşan piyano ile benzer çalışma prensibine sahip.

Chopstix’in yangın söndürme cihazıyla müdahale ile sonuçlanan performansını aşağıda izleyebilirsiniz.

Komutan Logar'ın hologram dans makinesi için birebir parçalardan oluşan çalma listemizi dinleyin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...