Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Snapchat bağımsız sanatçılar için 100 bin dolara varan hibe duyurdu

Müzik çalışmalarının dağıtımını Snapchat’e Distrokid üzerinden gerçekleştiren bağımsız müzisyenler destek programından yararlanabilecek

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: PERZONSEO WEBBYRA
  • 30 Temmuz 2022
Snapchat bağımsız sanatçılar için 100 bin dolara varan hibe duyurdu

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Snapchat, platformlarında müzik çalışmaları yer alan bağımsız sanatçıları desteklemek amacıyla aylık 100.000 dolara kadar ulaşan yeni bir hibe programı duyurdu.

Müzik Yapımcıları Fonu (Sounds Creator Fund) ismiyle lanse edilen hibe programından müzik yapımlarının dijital platformlara dağıtımını Distrokid aracılığıyla yapan ve çalışmaları Snapchat'te yer alan bağımsız sanatçılar yararlanabiliyor. Variety’nin haberine göre, üst sınır 20 şarkı olmak üzere sanatçılar her ay parça başına 5.000 dolara kadar maddî destekten yararlanabilecek.

Snapchat’in, destek alma potansiyeli olan sanatçılara yapılacak ödemeleri onaylamadan önce ilgili sanatçıların platformdaki katılım ve trafik düzeyini analiz edeceği ve halihazırda bir plak şirketi ile imzalı anlaşması olanlara hibe desteği sunmayacağı bildirildi.

Şirketin Variety'ye yaptığı açıklamada, "Snapchat, takipçi sayılarının ne kadar olduğuna bakmaksızın kaliteli içerik üretmeleri ve markalarını ileriye taşımaları noktasında trendleri yönlendiren ve kültürel yönelimlerde aksiyon alan bağımsız sanatçılara yardımcı olmak istiyor" ifadelerine yer verildi.

Snapchat, TikTok’a benzer şekilde 2020'de Sounds on Snap adlı bir sistem tanıtmış ve kullanıcılarının bu özelliği kullanarak videolarına müzik eklemesine olanak tanımaya başlamıştı.

Birkaç ay önce ayrıca Live Nation ile bir anlaşma imzalayan Snapchat, konser ve festivallerde artırılmış gerçeklik deneyimini kullanıcılarına sunan bir iş birliğini hayata geçirmişti. Belirli Live Nation etkinliklerine katılan müzikseverler, Snapchat’in geliştirdiği özel lensleri kullanarak artırılmış gerçeklik deneyimini uygulama üzerinden paylaşma imkanına da sahip. Sanatçı ve dinleyiciler arasındaki bağı derinleştirme; festival ve konserleri sahnelerin ve ekranların ötesine taşıma amacı taşıyan girişimin lansmanı mayıs ayı sonunda EDC Las Vegas’ta yapılmıştı.

[Kaynak: Variety]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...