Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Solidmind’dan ‘Ateshgah’a saygı duruşu projesi

Bakü’nün ünlü Ateş Tapınağı’nın zengin tarihi ve kültürel önemine saygı duruşu niteliğindeki çalışmada dört parça yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 26 Ocak 2024
Solidmind’dan ‘Ateshgah’a saygı duruşu projesi

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Downtempo ve organik house sahnesinin güçlü ismi Solidmind, en son kısaçaları “Ateshgah”ı yayımladı.

Etkileyici parçaları ve dikkat uyandıran DJ setleri/canlı performansları ile tanınan Solidmind, dört parçadan oluşan yeni çalışmasını SMHQ etiketiyle dinleyicilerin beğenisine sunuyor.

“Ateshgah”, Almanya merkezli sanatçının, halk ve kabile unsurlarını çağdaş Afro ve organik house akımları ile harmanlama yeteneğini sergileyen, zengin katmanlara sahip bir çalışma. Projeye ismini veren “Ateshgah” parçası ile açılan kısaçalarda, ritmik perküsyonlar ve hipnotik koro sesleri yüksek bir standart belirliyor. Ardından gelen “Cadwenza” parçası, flüt ve kanun gibi geleneksel enstrümanların modern elektronik unsurlarla iç içe geçtiği bir yapı sunuyor ve geçmişle şimdi arasında bir köprü kuruyor.

Üçüncü parça “Kamat”, daha içe dönük bir ses evrenini öne çıkararak, etkileyici vokaller ve ince akorlar ile derin duygular uyandırıyor. Son parça “Tandana” ise, belirgin vokal eklentileri, klarnet riff’leri ve geleneksel perküsyon sesleriyle daha karanlık, distopik bir atmosfer ortaya çıkarıyor.

Tarihi bir yapıya çarpıcı bir saygı duruşu olarak, Solidmind bu yeni çalışmasına Bakü'nün ünlü “Ateş Tapınağı”nın yerel ismi olan “Ateshgah” adını verdi. Bakü’nün Surahanı bölgesinde yer alan bu saygın yapı, 17. ve 18. yüzyıllara uzanan zengin bir tarihe sahip. Başlangıçta Hindu, Sikh ve Zerdüşt ibadetçileri için kutsal bir alan olarak hizmet veren tapınağın tarihi, Farsça ve Hintçe yazıtlarda yer alıyor. Mimarisi açıdan özgün bir avluya sahip olan yapı, merkezinde dört sütunlu bir sunak barındırıyor.

1975'te bir müzeye dönüştürülen yapı; şimdi her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bir yer. Solidmind'in yeni kısaçaları, tapınağın zengin tarihine ve kültürel önemine bir saygı duruşu ve sanatçının tapınağın benzersiz mirasına olan hayranlığının bir ifadesi.

“Ateshgah” kısaçalarındaki parçaları aşağıda dinleyebilir, favori platformunuz üzerinden erişmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...