Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Solomun'un yeni klibine Fatih Akın imzası

'Kreatur Der Nacht' isimli çalışma Isolation Berlin iş birliğiyle ortaya çıktı

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: NIELS FREIDEL
  • 27 Kasım 2020
Solomun'un yeni klibine Fatih Akın imzası

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Solomun, Alman indie-rock grubu Isolation Berlin’le ortak bir tekli çıkardı. Sanatçının 2021'de çıkması beklenen yeni albümünde de yer alacak olan "Kreatur Der Nacht" isimli çalışma için çekilen video klibin yönetmenliğini Fatih Akın üstlendi.

"Kreatur Der Nacht", 80’li yıllar boyunca Avrupa’da etkili olan cold wave ve post-punk türlerinin etkili bir örneğini sunuyor. Isolation Berlin’in agresif vokali, çalışmayı özel kılan bir diğer unsur.

Yeni çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Solomun, "Bir 80’ler çocuğu olarak uzun zamandır o dönemin punk ve new wave akımını hissettirecek, özel duygulara sahip bir parça yapmak istiyordum. Isolation Berlin’le geçen yıl birlikte yaptığımız çalışmalar sonrasında “Kreatur Der Nacht” gibi bir parçayı ortaya çıkardığımız için çok mutluyum" dedi.

Altın Küre ve Cannes ödüllü yönetmen Fatih Akın ise şöyle konuştu: "Mladen ve ben aynı zamanlarda aynı mahallede büyüdük. O zamanlardan hatırlayabildiğim tek şey çete dünyası olsa da o dünya bana inanılmaz derecede yaratıcı bir ortam sundu. Yıllar önce sahip olduğumuz ortak hayallerimizi bu video ile ifade ettik. Mladen’in müziklerindeki kendine has çağdaş ses dünyasını ve 80’lerin new wave akımını harmanlaması beni de şekillendirdi. Görsel ve anlatım olarak bu olağanüstü parçaya katkıda bulunmak benim için büyük bir armağan. Bu videonun yönetmenliğini yapmamı sağlayarak bana kendimi kişisel olarak ifade etme şansı tanıyan Solomun, çok sevdiğim ve değer verdiğim bir kişi."

Solomun son olarak Ekim ayında 11 yıl aradan sonra 2021’de çıkaracağı yeni albümünde de yer alacak olan "Home" teklisini paylaşmıştı.

"Kreatur Der Nacht"ın video klibini aşağıda izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...