Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Sónar İstanbul 2019'un Final Programı Açıklandı

8 – 9 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşecek Sónar İstanbul'un merakla beklenen program akışı belli oldu

  • Sónar İstanbul İş Birliğiyle
  • 10 Şubat 2019
Sónar İstanbul 2019'un Final Programı Açıklandı

8 ve 9 Mart 2019 tarihlerinde Zorlu PSM’de 3'üncüsü gerçekleşecek olan Sónar İstanbul, bir süre önce heyecan verici kadrosunu açıklamış ve diğer detayları yakında paylaşacağını duyurmuştu. Müziği, yaratıcılığı ve teknolojiyi bir araya getiren Barcelona merkezli festivalin bu yılki İstanbul ayağı için program akışı belli oldu.

SonarClub, SonarLab, SonarHall ve SonarScreen adlı dört farklı ana sahnede gerçekleşecek olan etkinliğin saat 20:00'da başlayacak SonarClub sahnesindeki ilk gün konukları, düzenlediği etkinlikler ve işlettiği kulüpler kadar DJ setleri ile de beğeni çeken, son dönemlerde setlerinde, indie dance, dark disco ve techno gibi müzikal akımlara yer veren Just D, sahnenin ortasından tüm mekanı kontrol edeceği performansında çoklu-ses kanallarından harekete geçireceği yüksek tempolu müziği ve 360° sahne deneyimiyle mekanın fizikselliğini ve müziğin sınırlarını zorlayacak olan Ben Frost, başta techno olmak üzere farklı müzik türlerinden beslendiği ve deneysel parçalarla süslediği kendine has setleriyle İz, büyüleyici ve hipnotize edici parçaları sayesinde elektronik müzik sahnesinin önemli bir figürü olmayı başaran George FitzGerald, yaratıcılığıyla dans müziği, klasik, caz, pop ve diğer pek çok türü bir araya getiren, Almanya'nın en saygın müzik prodüktörlerinden Henrik Schwarz, 1980’li yıllarda setin başına geçtiği ilk günlerdeki enerjisini seyirciye halen etkin şekilde aktarmayı başarabilen Laurent Garnier, Belgrad’ın elekronik müzik piyasasına verdiği en değerli hediyelerden biri olan DJ ve prodüktör Tijana T ve Berlin'deki meşhur Berghain kulübünün resident DJ'lerinden, hipnotik techno setleriyle bilinen Kobosil olacak.

İlk günün SonarLab sahnesi 20:30'da synthpop, dreamwave ve synthwave olarak tanımlanabilecek müzikler üreten Mind Shifter ile start alacak. İkiliyi İstanbul elektronik müzik sahnesinin tanıdık yüzlerinden Tufan Demir, Detroit techno sahnesinin en dikkat uyandıran isimlerinden DJ Stingray, Durban Gqom türünü sahil kasabalarından dünya müzik sahnesine taşıyan DJ Lag, BBC Essential Mix ödülünün bu yılki sahibi HAAi ve Paul Woolford'un yeni projesi Special Request takip edecek.

SonarHall sahnesi, Ali Demirel ve Kaan Bulak'ın piyano ile görselliği doğaçlama bir şekilde bütünleştiren 'Impromptu // Rockforms' projesi ile 8 Mart'ta saat 21:00'da başlayacak. Sanatseverler bunun ardından insani duygularla imge ve ses arasındaki etkileşimin farklı yönlerini bulmaya çalışan Tundra Collective'in 'Nomad' adlı görsel-işitsel şovunu, Berlin’de yaşayan İtalyan besteci Caterina Barbieri’nin 'Modular Live' performansını ve alışılmışın dışındaki canlı performanslarıyla bilinen perfomans sanatçısı, besteci ve yapımcı kimliğiyle öne çıkan Gazelle Twin'i (Elizabeth Bernholz) izleme fırsatı elde edecek.

Sónar İstanbul 2019'un ilk gününün SonarScreen sahnesi ise yapay zeka, ses, görsel ve karma gerçeklikle şaşırtıcı deneyimli performanslara imza atan ikili C/A'nın 'c l a i r e' isimli gösterisi ile Tolga Böyük ve Ali Bozkurt'un 'Wave A Metanarrative' adlı görsel-işitsel sunumunu içerecek.

Etkinliğin ikinci gününün SonarClub sahnesi kapılarını saat 20:00'da açacak. Uzun setlerinde tercih ettiği ritmik ve zengin seslerle tanınan Seko, kendi adıyla yayımladığı parçaların yanı sıra tiyatro, çağdaş dans, video ve mekan odaklı projeler için de kompozisyonlar üreten Ah! Kosmos, hayret uyandıran enerjik performanslarıyla bilinen Matador, yoğun house ve techno elementlerden oluşan müzikal karakterlerinde electro, italodisco, garage, deneysel ve psychedelic akımların da etkisi hissedilen BICEP, Sónar İstanbul’un ilk serisinin onur konukları olan ve rotalarını tekrar İstanbul’a çeviren Gernot Bronsert ve Sebastian Szary’nin oluşturduğu ikili Modeselektor ve dark, melodik ancak bir o kadar da ritmik bir setle karşımıza çıkması beklenen DVS1 SonarClub'ın ikinci gün sahnesinin konukları olacak.

İstanbullu besteci, piyanist, yapımcı, şarkıcı ve DJ Loradeniz, yeni solo elektronik canlı performansı ile ikinci günkü SonarLab sahnesini 19:30'da başlatan isim olacak. Sanatçıyı elektronik proje ikilisi "Portecho"dan tanıdığımız Tan Tunçağ'ın yeni projesi Cava Grande, Nisan ayında DGTL Festival'de de performans gösterecek olan, lo-fi house müziğine adını veren İsveçli prodüktör DJ Seinfeld, 'For Lovers' adlı yepyeni bir EP çıkarmaya hazırlanan, house türünün en duygu dolu ve insani elementlerini açığa çıkaran benzersiz yapımların sahibi Octo Octa, el değmemiş saf techno sound’unu unutulmayacak bir canlı performansla hafızalara kazıyacak Alman üçlü FJAAK, Brooklyn underground sahnesinin dominant figürlerinden Volvox ve prodüksiyonlarını minimal dub ve deneysel techno gibi türler etrafında oluşturan Havantepe takip ediyor olacak.

SonarHall sahnesi ikinci güne sessiz filmleri canlı doğaçlama müziklerle hayata döndürmeyi amaçlayan Tolga Büyük'ün 'Blossoms' adlı ses performansıyla saat 20:00'da başlayacak. Kanadalı sanatçı Martin Messier ile Fransız sanatçı Yro'nun 'Ashes' isimli görsel-işitsel şovu, Push 1 Stop & Wiklow'un görsel ve işitsel performansı montaj sanatıyla birleştiren dijital sanat çalışması 'Membrane' ve geçen yıl yayımladığı 'Khonnar' uzunçalar albümünün temelini teşkil edeceği canlı performansıyla Tunuslu DJ/prodüktör Deena Abdelwahed geceyi sürdürürken sahnenin kapanışı ambient temelli techno çalışmalarıyla bildiğimiz The Field'dan gelecek.

Ahmet Said Kaplan (Decol) ve Alican Okan (Audiofil) ikilisinin ışığın 2 boyuttan 3. boyuta yolculuğunu ve bizleri nasıl sarmaladığını betimleyen performansları 'Delight Visual Moods' ve Nohlab'ın görsel kurguyu, Osman Koç'un yaratıcı kodlamayı ve Gökalp Kanatsız'ın müziklerini üstlendiği, gerçek zamanlı görsel üretim yazılımı NOS kullanılarak icra edilecek görsel-işitsel şov 'NOS', SonarScreen sahnesinin ikinci gün programını oluşturacak.

Sónar İstanbul, yerli ve yabancı yeteneklerin kendilerini en iyi şekilde gösterecekleri farklı etkinlik alanlarını bünyesinde barındıran Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek.

Aşağıdaki Instagram paylaşımında detaylı program akışını görebilir, müziği, yaratıcılığı ve teknolojiyi bir araya getiren Sónar İstanbul 2019'un biletlerini buradan edinebilirsiniz.


Sónar İstanbul 2019'a özel seçkilerimizin yer aldığı Spotify çalma listelerimizi takip edin.



Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...