Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

PlayStation 5 tanıtıldı

Beklenen an geldi ve Sony PlayStation 5'i resmen tanıttı

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Haziran 2020
PlayStation 5 tanıtıldı

Sony, oyun tutkunlarının uzun yıllardır merakla beklediği PlayStation 5'i tanıttı.

Twitch ve YouTube üzerinden gerçekleşen canlı yayınla PlayStation 5'i tüm dünyaya tanıtılan ürünün YouTube'daki canlı yayınını anlık olarak 2 milyondan fazla kişi izledi. Tanıtım, konsolda oynanacak yeni oyunların gösterimiyle başlarken tanıtımın sonunda oyun meraklılarının uzun zamandır beklediği yeni PlayStation 5'in görüntüleri yayınlandı.

PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition şeklinde iki versiyonla geleceği açıklanan PS5'te artık CD girişi olmayacak, oyunlar yalnızca internetten indirilebilecek. PS5’in yeni HD kamerası, kablosuz kontrol cihazı DualSense'in şarj standı, medya kontrol kumandası ve Pulse 3D adlı yeni kulaklığı da tanıtımı yapılan ürünler arasında.

PlayStation 5 ile birlikte yeni oyunlar da oyun tutkunlarının beğenisine sunuldu. Hitman III, NBA 2K21, Gran Turismo 7, Horizon Zero Down 2, Spiderman Miles Morale ve Resident Evil Village, tanıtımı yapılan 20’yi aşkın oyun arasında dikkat çekti.

Perakende satış fiyatı henüz netlik kazanmayan PS5'in ABD'deki satış fiyatının 500 dolar civarında olması öngörülüyor. Türkiye’de halihazırda oyun konsolları için %50 oranında uygulanan gümrük vergisi 1 Ekim 2020'den itibaren %20 oranında yansıtılmaya başlanacak. Ekim'de değişmesi beklenen mevzuatla ilgili yeni bir düzenleme yapılmaz ise PlayStation 5'in Türkiye'deki satışlarından %20’lik ÖTV, %18’lik KDV ve buna ek olarak %20’lik gümrük vergisi alınacak.

Sony, PS5 tanıtımında yeni konsolun ne zaman satışa çıkacağıyla ilgili resmi bir duyuru yapmadı. Ancak şirketin daha önceden yaptığı açıklamalara göre PlayStation 5’in 2020 son çeyrekte satışa çıkarak oyunseverlerle buluşması bekleniyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...