Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

SoundCloud’da dinleyiciler sanatçılara ödeme yapabilecek

Billboard’un haberine göre SoundCloud söz konusu yeni modeli yakında duyuracak

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Şubat 2021
SoundCloud’da dinleyiciler sanatçılara ödeme yapabilecek

Yarı ve tam zamanlı rollerde yaratıcılığınızı işinize yansıtabileceğiniz harika bir ekibe katılmak istiyorsanız bu sayfayı ziyaret edin!

SoundCloud’un yakında dinleyicilerin doğrudan sanatçılara ödeme yapabilecekleri bir model açıklayacağı öğrenildi.

İlk olarak Billboard’un haberiyle gündeme gelen gelişmeyle, kullanıcılar tıpkı Patreon ve OnlyFans’taki gibi parçalarını severek dinledikleri sanatçılara doğrudan ödeme yapabilecek. Benzer bir uygulama, Çin merkezli Tencent Music’in müzik dinleme platformu QQ Music’te yıllardır popüler bir şekilde kullanılıyor.

Aylık 175 milyon aktif kullanıcısı bulunan SoundCloud, isteğe bağlı özel müzik dinleme platformu SoundCloud Go+’yu aylık 10 ABD doları karşılığında üyelerinin kullanımına sunuyor. SoundCloud’da toplanan meblağın bir kısmı, diğer birçok büyük müzik dinleme platformunun uyguladığı sistemin aksine sanatçılara şu an için dağıtılmıyor.

Doğrudan sanatçıya ödeme yöntemi hayata geçtiğinde, diğer pek çok platformun "pro rata" olarak uygulamakta olduğu ancak sanatçılara çok sınırlı miktarda ödeme geçmesini sağlayan modelden ayrılan önemli bir ilke imza atılmış olacak.

SoundCloud’un yeni ödeme yöntemiyle ilgili ayrıntıları yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar duyurması bekleniyor.

[Kaynak: Billboard]

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...