Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

The Black Madonna, Amazon'un yeni festivali Intersect'teki programını iptal etti

Sanatçı, Intersect Festivali'nin Amazon Web Services ile ilişkilerini gerekçe göstererek festivalde çalmayacağını açıkladı

  • ONUR ATEŞ
  • 20 Ekim 2019
The Black Madonna, Amazon'un yeni festivali Intersect'teki programını iptal etti

The Black Madonna'nın 6 ve 7 Aralık'ta Las Vegas'ta düzenlenecek Intersect Müzik Festivali'nin sahne listesinde yer alacağı açıklanmıştı ancak dün beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Sanatçı, sosyal medyada yaptığı paylaşımla Intersect Festivali'nde çalmayacağını ilan etti.

"ABD Göç ve Gümrük Muhafaza Kurumu (ICE) ve İç Güvenlik Bakanlığı ile ticari ilişkileri olan Amazon Web Services ile bağlantıları olduğu gerekçesiyle Intersect Festivali'nde yer almayacağım" açıklamasında bulunan sanatçı, "Amazon çalışanlarına yönelik herhangi bir tutum takınmıyorum. Amazon markasıyla ilintili bir festival olacağına yönelik bana herhangi bir bilgi verilmedi. Benim kabul ettiğim anlaşma herhangi bir markayı öne çıkaran bir madde içermiyordu. Benim gördüğüm anlaşma ve bu etkinliğin promosyonu arasındaki zincirleme ilişkilerde haberim olmayan böyle bir şey ortaya çıktığı için büyük hayal kırıklığı yaşadım" diye sözlerine devam etti.

The Black Madonna, "Pek çoğunuz aldığım bu karardan duyduğunuz memnuniyetsizliği ifade etmektesiniz ve buna elbette hakkınız var. ABD Göç ve Gümrük Muhafaza Kurumu (ICE) ve İç Güvenlik Bakanlığıyla sürdürülen dijital iş birliğinin sonlandırılması için çaba gösteren göstericilerle, işçilerle, teknoloji emekçileriyle ve göçmenlerle sonsuz dayanışma içindeyim" ifadelerini kullandı.

Amazon bu hafta Amazon Web Services (AWS) sunumuyla aralarında SOPHIE, Jamie xx, Flying Lotus, Max Cooper ve The Black Madonna gibi pek çok sanatçının olduğu Intersect Müzik Festivali'nin tüm sanatçı listesini açıklamıştı. Duyurunun yapılmasının ardından The Black Madonna, Amazon'un festivale dahil olduğunu öğrenmesinin kendisi üzerinde "şok" etkisi yarattığını ifade etmiş, anlaşma dokümanlarında böyle bir bilgi olmadığını açıklamıştı.

The Black Madonna'nın açıklamasının ardından Pitchfork aracılığıyla kamuoyuna duyuru yapan Amazon Web Services (AWS), "Intersect Festivali ile olan ticari bağımız son derece açık ve The Black Madonna'nın menajer ekibi tarafından imzalanan anlaşmada bu net bir şekilde belirtilmişti" açıklamasında bulundu. Öte yandan festival yönetiminin Resident Advisor ile paylaştığı dokümanda ise Intersect Festivali'nin FORM ve Production Club firmalarıyla ilişki halinde olduğu belirtilerek Amazon veya Amazon Web Services'ten hiç bahsedilmemesi, Intersect Müzik Festivali'nin ticari ilişkilerinin açıklığı bakımından birtakım soru işaretlerini beraberinde getirmiş oldu. Festivalde yer alan diğer sanatçılardan henüz buna benzer bir reaksiyon gösterilmiş değil. Gözler şimdi tarafların yapacağı diğer açıklamalarda.

MIX Festival 2019'a özel hazırladığımız çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...