Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Warner'ın müzik dinleme platformlarından geliri son bir yılda 2 milyar dolara, şirket kârı 258 milyon dolara ulaştı

2019 son çeyrekte paylaşılan raporda çarpıcı detaylar var

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 14 Aralık 2019
Warner'ın müzik dinleme platformlarından geliri son bir yılda 2 milyar dolara, şirket kârı 258 milyon dolara ulaştı

Warner Music Group (WMG), geçtiğimiz yılın Eylül ayından itibaren son bir yıllık sürede müzik dinleme platformlarından elde ettiği gelirde 2 milyar dolarlık seviyeye ulaştı. Streaming hizmetlerinden elde edilen gelir, önceki mali yıla göre 396 milyon dolar artarak 1.73 milyar dolardan 2.13 milyar dolara yükseldi.

Şirketin 27 Kasım’da yayınlanan mali raporunda, WMG’nin bu mali yıl 258 milyon ABD doları tutarında net kâr elde ettiği kaydedildi. Yıllık WMG gelirlerinin —müzik yapım, yayıncılık ve diğer aktiviteler arasında— önceki yıl için açıklanan 4.01 milyar dolarlık tutardan %12 artışla 4.48 milyar dolar seviyesine yükseldiği gözlemlendi.

WMG’nin kaydedilmiş müzik geliri, yıllık %14,3 (veya sabit para biriminde %17,2) artışla 3.84 milyar dolara yükseldi. Şirketin geçen yılki en büyük gelir kaynakları Ed Sheeran, Johnny Hallyday, The Greatest Showman soundtrack albümü, Cardi B ve Meek Mill oldu.

WMG’nin toplam müzik yayımcılığı (Warner Chappell Music ve benzeri şirketler) geliri önceki yıla göre 10 milyon dolar düşerek 643 milyon dolar olarak gerçekleşirken, dijital müzik yayımcılığı geliri 2018’deki 237 milyon dolarlık tutardan %14.3 (sabit para biriminde %17.3) artışla 271 milyon dolar oldu. Dijital kaynaklardan elde edilen gelir ise önceki yıl toplam müzik yayımcılığının % 36.3'üne karşılık gelirken bu yılki payının %42.1'e denk geldiği göze çarptı.

WMG, kaydedilmiş müziğin tüketiciye ulaşmasındaki gelirde dünyadaki tüm bölgelerde artış olduğunu belirterek 2019 son çeyrekte Ed Sheeran, Lizzo, Mariya Takeuchi, Slipknot ve Cardi B'nin en çok satan sanatçıları olduğunu kaydetti.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...