Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Üç boyutlu synthesizer geliştirildi: FUSE

FUSE’un üretiminde enstrüman çalan müzisyenlerin çok yönlü fiziksel kapasitelerinin ses sentezleme pratiğinde de kullanılması amaçlandı

  • MIXMAG TURKEY
  • 3 Ağustos 2021
Üç boyutlu synthesizer geliştirildi: FUSE

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Synth sesleri üretmeye ve düzenlemeye olanak tanıyan üç boyutlu MIDI kontrol cihazı üretildi.

FUSE adı verilen ürün, İsrail’de yaşayan Itai Shir Moskovitz’in mezuniyet projesi olarak üretildi. Endüstriyel tasarımcı Moskovitz, FUSE projesinde enstrüman çalan müzisyenlerin çok yönlü fiziksel kapasitelerinin ses sentezleme pratiğinde de kullanılmasını, böylece elektronik müzik yapımında yaratıcılık unsuruna vücut hareketlerinin katkısıyla farklı bir boyut kazandırmayı amaçladı.

Halka şeklindeki yapısı ergonomik tutuş sağlayan FUSE ayrıca davul sesleri kütüphanesi içeriyor.

Designboom’a açıklamalarda bulunan Moskovitz, “Farklı vücut hareketleri ve jestlerle üretilen sesler arasındaki bağlantıdaki derinliği incelemek benim için önemliydi. Gitar çalarken kendi tecrübemden bahsedeyim; sadece ellerimle notalara basmıyorum, doğal bir şekilde çeşitli vücut hareketlerinde ve gitarın çevresine dokunan el hareketlerinde bulunuyorum. Müzik enstrümanı ve müzisyen arasındaki bağın, müziğe verilen emeğin güçlü bir parçası olduğuna inanıyorum” sözlerini sarf etti.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...