Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Yeni Taylor Swift albümünün plak versiyonu “90'lar elektronik müzik derlemesi” olarak yanlış basıldı

Karışıklık, albümü satın alan bir müzikseverin paylaşımı ile ortaya çıktı

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Temmuz 2023
Yeni Taylor Swift albümünün plak versiyonu “90'lar elektronik müzik derlemesi” olarak yanlış basıldı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Taylor Swift'in 2010 yılına ait albümü ‘Speak Now’un yeniden kaydedilmiş versiyonu olarak geçen hafta ‘Speak Now (Taylor's Version)’ başlığıyla tekrar yayımlanan albümünün plak versiyonu, basım aşamasında 90'lar İngilteresi’nin nadir elektronika kayıtlarının bir araya getirildiği derleme albümle karıştı.

Basım karışıklığı, yeni Taylor Swift plağını satın alan mischief_marauder adlı TikTok kullanıcısının paylaşımıyla ortaya çıktı. Plak çalarken, Cabaret Voltaire’in ‘Soul Vine (70 Billion People)’ ve Thunderhead The Word By Eden’in ‘True Romance’ parçasından sesler duyulurken, TikTok kullanıcısının şaşkınlığı gözlerden kaçmıyor.

Karışıklığa konu derleme olan ‘Happy Land: A Compendium Of Electronic Music From The British Isles 1992-1996 Vol. 1’, Cabaret Voltaire ve Thunderhead The Word By Eden’in yanı sıra Matthew Herbert, Ultramarine, Xeper, Liquid Son ve Syzgzy gibi isimlerin müziğini de içeren bir derlemeydi ve geçtiğimiz aylarda Above Board plak şirketi tarafından piyasaya çıkarılmıştı.

Above Board yetkilisi Dan Hill, Resident Advisor'a verdiği demeçte şunları söyledi: “Nasıl olduğunu bilmiyorum ama Taylor Swift'in plakları bizim albümle yanlış basılmış gibi görünüyor. TikTok'taki Swift hayranları bunu 'lanetli versiyon' olarak adlandırıyor. Burada çok farklı müzik dünyalarından gelen müziklerin yer aldığı büyük bir çakışma var. Hatalar her zaman olur, biz de kesinlikle yapmışızdır, ama umarım hayranlar, elektronik müzik eserlerinin bu sürpriz karışımından keyif alır. Eminim ki bu, yıllar içinde Discogs’da nadir bulunan bir klasik olacak."

Yanlış basılan plakların sayısı henüz belirsizliğini koruyor. İlgili TikTok paylaşımını aşağıda görebilir, Above Board’un Happy Land derleme sersini buradan inceleyebilirsiniz.

@mischief_marauder send help I got speak now (not Taylors version) this is so funny #speaknowtaylorsversion @Taylor Swift @Taylor Nation #erastour #speaknoworchid ♬ original sound - Rachel ✨
Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...