Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Elektronik dans müziği alanında ilk yatırım şirketi Armada Music tarafından kuruldu

2024 sonuna kadar 100 milyon dolar harcamayı hedefleyen fonun birkaç yıl içinde 500 milyon dolara çıkması planlanıyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: ARMADA MUSIC
  • 29 Nisan 2023
Elektronik dans müziği alanında ilk yatırım şirketi Armada Music tarafından kuruldu

Armin van Buuren'in kurucuları arasında yer aldığı Armada Music, elektronik müzik haklarını satın almak için bir şirket kurdu.

BEAT (Best Ever Acquired Tracks) adlı yeni şirket, 2024 sonuna kadar 100 milyon dolar harcamayı hedefliyor ve fonu birkaç yıl içinde 500 milyon dolara çıkarmayı planlıyor.

Armada Music tarafından “dans müziği alanında kayıtlardan ve telif haklarından değer yaratmak için sanatçı dostu bir araç” olarak tanımlanan fon, ABD merkezli finans hizmetleri şirketi Pinnacle Financial Partners tarafından destekleniyor ve elektronik müzik alanında dünyada şu ana kadar lanse edilen ilk yatırım şirketi olarak anılıyor.

BEAT'ın ilk satın alımları arasında Kevin Saunderson'un KMS plak şirketinin arka kataloglarına ait master kayıtları ve Rus elektronik müzik yapımcısı ARTY'nin fikri mülkiyet hakları bulunuyor.

Armada Music daha önce Mid-Town Records, United Recordings ve Combined Forces gibi bir dizi dans etiketinden belirli parçaları satın almış ve yeniden yayımlamıştı. Birkaç yıl önce Joe Smooth'un Chicago house klasiği “Promised Land”ın haklarını satın alan Armada, şimdiden 40.000 parçalık bir kataloğa sahip olduğunu iddia ediyor.

Bu hamle, son dönemde koruma fonları ve yatırımcılar tarafından satın alınan bazı arka katalog katalog satın alımlarını takip ediyor. Son birkaç yıl içinde, pop ve rock devleri Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Young, Stevie Nicks, Justin Timberlake, Sting ve Justin Bieber tüm arka kataloglarının haklarını sattı. Geçen yıl ise Warner Music Group, David Bowie'nin kataloğunu 250 milyon dolara satın aldı.

BEAT fonu hakkında daha fazla bilgiye Armada Music internet sitesindeki şu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...