Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Yiğitoğlu’nun yeni kısaçaları Dubfire’ın plak şirketi SCI+TEC etiketiyle çıktı

Sanatçının yeni çalışmasında ‘Derailed Perception’ ve ‘Regret that Kills’ isimli iki techno yapım yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: EREN KAÇAR
  • 24 Haziran 2024
Yiğitoğlu’nun yeni kısaçaları Dubfire’ın plak şirketi SCI+TEC etiketiyle çıktı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Yiğitoğlu, iki yeni parçasına yer verdiği yepyeni bir kısaçalar albüm yayımladı.

Türkiye techno sahnesinin en etkileyici yeteneklerinden biri olan sanatçının ‘Derailed Perception’ isimli kısaçaları, Dubfire’ın kurucusu olduğu SCI+TEC etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

2018'de başladığı kariyerinde, ikonik Planet Rhythm etiketiyle ilk plağını çıkaran Yiğitoğlu, 'Napoli Kraliçesi' lakaplı İtalyan yıldız Deborah De Luca'nın remikslediği iki parçası ile büyük bir başarıyla imza atmıştı. Beatport Top 10 listelerinde defalarca yer alan ve SCI+TEC'in yanı sıra Octopus, Solamente, Planet Rhythm ve Jeton Records gibi saygın plak şirketlerinden projeler yayımlamaya devam eden sanatçı, Carl Cox, Dubfire, Deborah De Luca ve Dave Clarke gibi techno devlerinin setlerinde yer buldu ve aynı zamanda Dubfire, Deborah De Luca, Indira Paganotto, Alignment, Victor Ruiz, Thomas Schumacher, Christian Smith ve Oliver Huntemann gibi öncülerle aynı etkinlik sahnelerini paylaşma fırsatı yakaladı.

Yüksek enerjili setleri ve etkileyici DJ’lik becerileri ile kısa sürede sahnelerin aranan isimlerinden biri haline gelen Yiğitoğlu, birçok büyük festival ve kulübün line-up'ında yer alarak Türk sahnesinin ilgiyle takip edilen sanatçılarından biri konumunda.

Son dönemde gerçekleştirdiği Güney Kore tur programı ile uluslararası dinleyicilere de kendini tanıtmaya başlayan sanatçı, ‘Derailed Perception’ ve ‘Regret that Kills’ adlı iki yapım içeren yeni projesinde geleneksel kalıpların dışına çıkıp benzersiz bir ses manzarası yaratıyor.

Çalışmayla ilgili Mixmag Türkiye’ye açıklamalarda bulunan sanatçı, “Dubfire gibi efsane bir ismin sahibi olduğu, techno'nun en önemli etiketlerinden biri olan SCI+TEC etiketiyle çalışmalarımı yayınlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ocak ayında Seul'de birlikte çaldığımızda Dubfire ile tanışma fırsatı buldum ve Türkiye'ye dönüşümde kendisine hazırladığım demoları gönderdim. Çok beğendi ve hemen imzalamak istedi. Geçen ay gönderdiğimiz promoya henüz parçalar yayınlanmadan John Digweed, Maceo Plex, Sam Paganini, Marco Faraone ve Marco Bailey gibi isimler harika geri dönüşler yaptı. Bu, bu sene çıkardığım üçüncü EP oldu. Yılın başında Jeton Records'tan yayınladığım "Mind, Body & Soul" ve Nisan ayında KVTS ile birlikte Los Angeles merkezli Synthetik Sounds'tan yayınladığımız "Sundowner" EP'ye de harika geri dönüşler gelmiş, Sam Paganini ve Truncate gibi isimlerin setlerinde ve Drumcode Radio, Berghain, Watergate gibi mekanlarda çalınmıştı” dedi.

Yiğitoğlu’nun yepyeni parçalarını aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...