Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

90’lı yıllar Berlin techno hayatının kendine has enerjisi bu fotokitapta

Uzun zamandır Berlin'de yaşayan Tilman Brembs, geniş bir fotoğraf koleksiyonunun küratörlüğünü yaptı

  • GÖRKEM BAHRİYELİ
  • 22 Eylül 2019
90’lı yıllar Berlin techno hayatının kendine has enerjisi bu fotokitapta

1984'ten beri Berlin'de yaşayan Tilman Brembs, Berlin'deki techno hayatının gelişimini konu alan ve sınırlı sayıda üretilen 185 sayfalık ‘Over Rainbows | Time Machine Book’ adlı fotoğraf kitabını yayımladı.

Brembs, 1991'den 1997'ye kadar Tresor ve 90’lı yılların Alman techno dergisi Frontpage için çalıştığı sıralarda Berlin gece hayatının sanatsal doğasını, yaşam tarzını ve üretilen müziğini içerden bir göz olarak kayıt altına almak için film fotoğrafçılığından yararlandı. Mark Reeder tarafından kısa bir özet ile tanıtılan ve Alexander Branczyk tarafından grafik tasarımı yapılan 'Time Machine Book' 20 bin analog fotoğraf içeriyor.

Warhol’dan bir alıntıyla başlayan kitap, Brembs’ın çalışmalarına olan bakışını “Bir resmin en iyi yanı, içindeki insanlar değişse bile kendisinin asla değişmemesidir” cümlesiyle anlatıyor.

Brembs’in perspektifinden geçmişin techno hayatına daha detaylı bir şekilde göz atmak isterseniz, Brembs’in 'zeitmaschine' adlı Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. ‘Over Rainbows | Time Machine Book’un 100 adet sınırlı sayıdaki kopyasına buradan erişebilirsiniz.

Spotify '#Yeraltı' çalma listemizi takip edin.

Haber yazarı Görkem Bahriyeli'yi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...