Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
Sanatçılar

Adam Beyer: ‘Hafta sonları üç sahne birden almak yaratıcılığı oldukça kısıtlıyor’

5 yıl aradan sonra ilk solo kısaçalarını çıkaran Adam Beyer Mixmag’e özel açıklamalar yaptı

  • SEB WHEELER
  • 13 Temmuz 2020
Adam Beyer: ‘Hafta sonları üç sahne birden almak yaratıcılığı oldukça kısıtlıyor’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Adam Beyer, beş yıl aradan sonra ilk kez solo bir kısaçalar çıkardı. Öncelikli olarak Spotify’da dinleyiciyle buluşan kısaçalar, 17 Temmuz’da dijital kanallardan satışa çıkacak ve plak versiyonu Ağustos’ta müzikseverlere sunulacak.

“No Defeat No Retreat” adlı kısaçalar, çalışmaya ismini veren parça ve big room techno olarak nitelenebilecek “Park People” olmak üzere toplam iki yeni yapım içeriyor.

Oldukça aktif bir dönemden geçen ve çeşitli sanatçılarla ortak müzik çalışmalarında yer alan Beyer, karantina günlerini fırsat bilerek sadece kendine odaklandığı işler ortaya çıkarmayı başardı.

Mixmag olarak bu gelişmeyi fırsat bilerek sanatçıyla mini bir sohbet gerçekleştirdik.

Beş yıl aradan sonra ilk solo çalışmanızla karşımızdasınız. Neden bu kadar uzun bir süre beklediniz?

Yıllarca çok kez bir yerden başka bir yere taşındığım için stüdyom olmadı. Son olarak İbiza’ya yerleştiğim süreçte, sadece dizüstü bilgisayarımda nadiren yeni müzikler üzerinde çalışabildim ancak Bart Skils, Layton Giordani, Pig&Dan ve Dense & Pika dahil pek çok Drumcode sanatçısıyla ortak çalışmalar içinde bulundum ve bundan büyük keyif aldım. Bunun dışında, yoğun tur programım ve ilgilenmem gereken bir ailemin olması, müzik üretmek için bana çok az zaman bıraktı. Dürüst olmak gerekirse, Drumcode için gelen demoların kalitesi öyle bir seviyeye ulaştı ki, plak şirketinin takviminde uygun bir boşluk bulmak son zamanlarda güç hale geldi. Son birkaç ay içinde evde yeni müzikler üretmek için fırsat buldum ve pek çok yeni çalışma ortaya çıktı. Farklı stilleri yeniden deneyimlemek ilham vericiydi. Artık bunları müzikseverlerle paylaşmak için doğru zaman.

Karantina sırasında stüdyoya ayıracak zaman buldunuz. Sizce durmaksızın turlamak yaratıcılığa engel oluşturuyor mu?

Bence engel oluşturuyor. Hafta sonları üç sahne birden alacak tempoda olmak, farklı zaman dilimlerinde sürekli yolculuk yapmak, hem fiziksel hem de mental anlamda bezdirici olabiliyor ve yaratıcılığı oldukça kısıtlıyor. Çok fazla yeni müzik çıkarmasam da, dünyanın farklı şehirlerinde bu tecrübeleri biriktiriyorum ve biriktirdiğim bu tecrübeleri prodüksiyonlarımla ifade ediyorum.

Techno’nun devasa nitelikte örneklerinden sayılabilecek bir çalışmaya imza attınız. Bu çalışma üzerinde vakit harcarken zihin dünyanızda neler vardı?

Sadece yeni ve eskiyi bütünleştirmeyi, yıllardır duymadığım eski ses örneklerini modern synth’lerle bir araya getirmeyi amaçladım. Sonuçta da bu yapımlar ortaya çıktı. “Park People”, 80’lerin nu-wave tarzından izler taşıyan, eğlencenin zirve yaptığı anlar için birebir. “No Defeat No Retreat” ise derin vokalleri ve ortama nüfuz eden yaylı kompozisyonlarıyla neşe uyandırıcı bir karakteristiğe sahip.

Yeni çalışmalarınızı sizce ne zaman etkinliklerde çalmaya başlayabileceksiniz?

Umarım önümüzdeki aylarda. BPM Malta’nın sahne programında yer alıyorum, temkinli de olsam işlerin iyi gideceği konusunda iyimserim. Elbette şu an hiçbir şey tam olarak net değil. Organizatörlerle sürekli iletişim halindeyiz, Malta hükümetinden en son tavsiye ve bilgileri bize iletiyorlar. DJ’liği özledim, yeniden kabin başına geçtiğimde bu çok özel olacak. Ama toplum ve birey sağlığı tabi ki birincil öncelik olmalı.

Bu dönemde korumayı başardığınız iyimser duruşunuzla ilgili bizle neler paylaşmak istersiniz?

Geride kalan birkaç aylık sürenin getirdiği olumsuzluklar bir tarafa, tüm insanlık kuşkusuz büyük bir geçiş sürecini tecrübe ediyor. Bu benim hakkında çokça düşündüğüm ve konuştuğum bir mesele. Pandemi süreci, evlerinde güvenli şekilde yaşamaya devam eden biz şanslı insanlara durup gezegenimizin geleceği hakkında düşünme ve aynı şekilde yaşamaya devam edemeyeceğimizi idrak etme şansı tanıdı. Her şeyin bir sebebi vardır, hayatımıza güçlü yansımaları olan hesaplaşma niteliğindeki bu süreç kötü sonuçları olsa da başımıza gelmesi gereken bir şey.

Adam Beyer’in yeni parçalarını aşağıda dinleyebilir, çalışmanın Ağustos’ta çıkacak plak versiyonuna buradan ön sipariş verebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Röportaj: Seb Wheeler

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...