Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
Sanatçılar

Holly Herndon: 'Dizüstü bilgisayar en samimi enstrümandır'

Dijital dünyanın gerçekliği ses ile vücut buluyor

  • OZAN TEZVARAN
  • 27 Şubat 2020
Holly Herndon: 'Dizüstü bilgisayar en samimi enstrümandır'

Almanya, Berlin’de yaşayan Amerikalı besteci, müzisyen ve ses sanatçısı Holly Herndon akademik bilgisini kavramsal sanat ile birleştiriyor. Müzikte kullandığı her bir elementin üstünde diğer insanları müziğin amacını düşündürtecek kadar sorguluyor.

Fact Magazine ile 2012 yılında gerçekleştirdiği röportajda dizüstü bilgisayarların başka hiçbir enstrümanın yapamadığı şeyleri yapabildiğini, geriye kalan diğer bütün özellikleri sebebiyle sizi sizden daha iyi tanıdığını, davranışlarınızı, alışkanlıklarınızı, kendinize söylemekten çekindiğiniz şeyleri bildiğini hatırlatıyor.

Stanford Üniversitesi'nde kompozisyon okuduktan ve doktorasını tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Müzik ve Akustik Bilgisayar Araştırmaları Merkezi'nde uluslararası kariyerine devam eden sanatçı parçalarında programlama dilini kullanarak özel enstrümanlar ve vokal süreçleri oluşturuyor.

Ableton’ın Loop konferansında müzik yapım sürecini, ilham aldığı şeyleri ve çıkış noktalarını anlatan Holly, en son çalışması Proto albümünü 2019’da 4AD plak şirketinden yayınlamıştı.

Çağdaş elektronik müziğe farklı bakış açısıyla öne çıkan Holly Herndon’un Ableton Loop konferansını İngilizce altyazı ile buradan izleyebilir, sanatçının son albümünü aşağıda dinleyebilirsiniz.

'Dünyanın Ritmi' çalma listemizi Spotify'da takip edin.

İçerik yazarı Ozan Tezvaran'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...