Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Alman bilim insanları büyük kapasiteli etkinlikleri geri getirmek için simülasyon çalışmaları yürütüyor

Simülasyonda ilk etapta 4.000 kişinin risk altında kalmadan nasıl katılabileceği test edilecek

  • Furkan Kılıçaslan
  • 23 Temmuz 2020
Alman bilim insanları büyük kapasiteli etkinlikleri geri getirmek için simülasyon çalışmaları yürütüyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Alman bilim insanları, koronavirüs sonrası ağır yara alan canlı müzik endüstrisini geri getirmek için birtakım simülasyonlar yürüterek Alman Kültür Bakanlığı'na rapor sunmaya hazırlanıyor. Restart-19 adındaki proje geçtiğimiz günlerde Saksonya-Anhalt ve Saksonya eyaletlerinden 990 bin euro'luk finansman desteği almıştı.

Geçtiğimiz haftadan itibaren konserlerin sosyal mesafe ile yavaş yavaş hayat bulduğu Almanya'da bilim insanlarının yürüteceği çalışma 22 Ağustos'ta Leipzig'de Immobilien Arena'da gerçekleşecek.

Proje, üniversite sağlık merkezi Halle (Saale) tarafından arena operatörü ZSL mbH ve SC DHfK Leipzig hentbol takımı ile birlikte yürütülüyor. Sanatçı Bendzko, simülasyonun gerçekliğini artırmak amacıyla gönüllü olarak sahne alacak.

Bir dizi varyasyonun deneneceği simülasyonda 4.000 kişinin aynı alanda optimize hijyen önlemleri ve farklı mesafe bariyerleri ile nasıl eğlenebileceği test edilecek. Katılımcılar konser simülasyonları sırasında, diğer kişilerle yakınlıkları, temas süresi ve sıklığını kaydetmek için her beş saniyede bir sinyal iletecek küçük bir temas izleme cihazı takacak.

Konser katılımcılarından girişte bir ultraviyole el dezenfektanı kullanmaları istenecek ve bu da bilim insanlarının daha sonra virüsün bulaşma olasılığının yüksek olduğu yüzeyleri tanımlamaları için UV ışıklarını kullanmalarına izin verecek. Mekanın içindeki ve dışındaki toplu taşıma senaryoları da araştırmanın bir parçası olarak izlenecek.

Saksonya-Anhalt ekonomi ve bilim bakanı Prof. Dr. Armin Willingmann, "Enfeksiyon tehdidi var olduğu sürece büyük konserler, spor etkinlikleri ve ticaret fuarları hayal olmaya devam edecek. Bu nedenle bilimi de arkamıza alarak salgını en aza indirgeyecek şekilde kültür-sanat etkinliklerin nasıl yapabileceğimizi bulmak bizim için önemli" dedi.

Komutan Logar'ın hologram dans makinesi için birebir parçalardan oluşan yeni bir çalma listesi oluşturduk.

Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...