Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

The Black Madonna sanatçı ismini The Blessed Madonna olarak değiştirdi

The Black Madonna artık The Blessed Madonna

  • MIXMAG TURKEY
  • 21 Temmuz 2020
The Black Madonna sanatçı ismini The Blessed Madonna olarak değiştirdi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Marea Stamper, The Black Madonna olarak bilinen sanatçı adını The Blessed Madonna olarak değiştirdi.

Stamper, Detroitli DJ ve aynı zamanda Black Catalogue plak şirketinin başındaki isim Monty Luke’un The Black Madonna isminin “yakışıksız” ve “problemli” olması, ayrıca “kültürel ihraz”ın bir göstergesi olması dolayısıyla değişmesi gerektiği çağrısı yapmasından bir gün sonra sanatçı adını değiştirdiğini açıkladı.

Luke, “The Black Madonna ismi tüm dünyadaki Katolikler, özellikle ABD, Karayipler ve Latin Amerika’da yaşayan siyah Katolikler için önem taşıyan bir terim. Stamper ile sanatçı adının değişmesi hususunda iki kez iletişime geçme denemem oldu ama bir sonuç alınamamıştı. Ayrıca, Detroit’teki Siyah Madonna Mabedi (Shrine of the Black Madonna) siyahlar arasındaki feminist dinamiklerin son 50 yılında çok önemli bir kültürel figür olarak karşımızda duruyor. Dini çağrışımlar bir tarafa, 2020 dünyasında beyaz bir kadının kendisine siyah demesinin bir hayli problemli olduğu çok açık” sözlerini sarf etti.

Stamper ise, yaptığı yazılı açıklamada, “Sanatçı adım, içindeki kelimelerden bin kat daha önemli olan şeyleri gözden kaçırmamıza sebep olacak derecede bir süredir ihtilaf, karmaşa, acı ve gerilim odağı haline geldi. Sıra dışı zamanlardan geçiyoruz ve bu, meselenin bağlı olduğu daha büyük problemlerin çok ama çok küçük bir tarafı. Ancak yine de elimizden geldiği ölçüde olumlu etkiler yaratacak değişiklikleri deneme sorumluluğumuz var” ifadelerini kullandı.

Sanatçının The Black Madonna ismini kullanmasıyla ilgili tartışmalar önceki yıllara dayanıyor. 2017 yılında The Quietus’a verdiği bir röportajda Stamper, mütedeyyin bir Katolik olarak sanatçı isminin kendi kültürünü yansıttığını belirterek yapılan eleştirilere karşı kendini savunmuştu.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...