Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Almanya'da bağımsız müzik şirketlerine özel plak üretim tesisi açıldı

Tesis, ayda 30.000 baskı kapasitesine sahip

  • MIXMAG TURKEY
  • 22 Temmuz 2022
Almanya'da bağımsız müzik şirketlerine özel plak üretim tesisi açıldı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Kuzeydoğu Almanya'da bağımsız etiketlere özel plak üretim tesisi Matter of Fact açıldı.

İki yıl süren yapım sürecini takiben Matter of Fact bugün; ayda 30.000 baskı yapabilen, üç presleme makinesi yanı sıra çevreye duyarlı karbon nötr nakliye ve FSC (Forest Stwardship Council) belgeli resmi bir kurum.

Bir grup DJ, prodüktör, koleksiyoner ve sıkı müzik takipçisi tarafından kurulan Matter of Fact üretimlerine sadece standart 33'lük plaklar değil, ayrıca renkli tasarımlar ve el yapımı ahşap kutular da dahil.

Matter of Fact kurucu ortaklarından Andrew Kroenert DJ Mag'e, "Bağımsız bir etiket için baskı ve yayım söz konusu olunca planlama süresi 8-12 ay. Yalnızca büyük müzik şirketleri yıllar sonrası için plan yapar oldu" açıklamalarında bulundu.

Kroenert, amaçlarının yeraltı kültürünü temsil eden küçük ölçekli ve indie plak şirketleriyle çalışmak olduğunu, bu nedenle büyük müzik şirketleri ile birlikte çalışmayacaklarını sözlerine ekledi.

İnternet sitesinde "kalite, hızlı üretim ve yüksek düzey memnuniyet" misyonuna vurgu yapan Matter of Fact, "Detaylar bizler için oldukça önemli, üretimin her aşamasında müşterilerimiz bilgilendiriliyor. Her tür talep için çözüm tasarlanıyor, hiçbir şey imkansız değil" ifadelerini kullanıyor.

İngiltere ve Avrupa'nın tamamına gönderim yapan kurum, nakliye maliyetlerinin ortalama olduğunu belirtmekte.

Geçtiğimiz sene Mixmag tarafından yapılan bir araştırma, bağımsız etiketlerin önemine ışık tutmuştu. Talep 300-400 milyonken, küresel üretim kapasitesi yılda sadece 160 milyon.

Matter of Fact hakkında detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...