Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Love Parade ruhu 200 bin kişinin katıldığı Rave The Planet ile yeniden canlandı

Organizasyonda 100’den fazla DJ sahne aldı

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Temmuz 2022
Love Parade ruhu 200 bin kişinin katıldığı Rave The Planet ile yeniden canlandı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin, geçtiğimiz hafta sonu ünlü Love Parade’e benzer çapta bir techno karnavalına ev sahipliği yaptı.

Geçtiğimiz yıl Rave The Planet isimli organizasyon, Love Parade ruhunu Berlin sokaklarında yeniden yaşatmak için 400 bin Euro bütçe ayırdığını açıklamış ve yayılan haberler Avrupa’da büyük heyecan yaratmıştı. Beklenen organizasyon 9 Temmuz’da gerçekleşti ve Berlin caddeleri eğlence ve müzik dolu anlara sahne oldu.

Aslında ilk olarak 2021 yılı için planlanan yeni Love Parade projesi, pandemi şartları nedeniyle ertelenmiş, organizatörler yetkili mercilerden 2022 yılındaki tarih için gerekli izinlerin almayı başarmıştı.

Rave The Planet’ta aralarında Christian Smith, Alex Stein, Juliet Fox, Sophie Kah, MISTRAL, Mha Ari, Strøm, ve Marcel DB’nin de olduğu 100’ü aşkın DJ set çaldı. Sektörel oluşumların yanı sıra Planet Austria, Independent Polish Underground, Ship of Fools, Lichtparade ve Free People gibi Avrupa çapından birçok oluşum da Rave The Planet’ta yer aldı.

1980’lerin sonlarında Berlin’deki acid house partilerinin ve Love Parade’in yaratıcısı Dr. Motte, aynı zamanda Rave The Planet’ı hayata geçirenlerde biri.

Love Parade 2.0 şeklinde niteleyebileceğimiz bu heyecan verici gelişme sonrası Dr. Motte’nin, Almanya’da COVID-19’u komplo teorisi olarak gören ve alınan tedbirlere karşıt görüşleriyle tanınan Querdenker akımının sembolünü elinde tuttuğu görüntülerin kameralara yansıması tartışma yarattı.

Dr. Motte’nin ayrıca 13 Temmuz’da Mein Grundeinkommen organizasyonunun çekiliş programına katılacağı duyurulmuştu. Mein Grundeinkommen, anti-karantina savunucularının karşısında yer aldığı “evrensel temel gelir” ile ilgili çeşitli kampanyalarıyla da tanınan bir oluşum.

Dr. Motte’nin Querdenker sembolü ile yansıyan görüntülerinin ardından Mein Grundeinkommen, Dr. Motte’nin çekilişte konukları arasında yer almayacağını açıkladı. Mein Grundeinkommen’ın yaptığı açıklamaya Twitter hesabından cevap veren Dr. Motte, “İnsan haklarının %100 savunuyorum. Herhangi bir politik organizasyon ile aidiyetim yok. O çıkartmanın oraya nasıl geldiğinden haberim yok. Manipüle edilmiş olabilirim. Konuyu araştıracağız. Sembolün bahsi geçen organizasyonla bağını bilmiyordum” dedi.

Rave The Planet organizatörleri, daha sonra Mixmag’e yaptığı açıklamada Dr. Motte’nin söz konusu sembolü, Love Parade’in Polonya kolu olan Łódź'daki “Freedom Parade”e ait olduğunu sandığını, hem organizasyon olarak kendilerinin hem de Dr. Motte’nin Querdenker akımı ile uzaktan yakından ilgilerinin olmadığını, o çıkartmanın oraya nasıl girdiğini araştırdıklarını belirtti.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...