Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Amsterdam Dance Event'in tüm programı açıklandı

ADE 24. yılında 400,000 katılımcı bekliyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 26 Eylül 2019
Amsterdam Dance Event'in tüm programı açıklandı

16 - 20 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan dünyanın önde gelen elektronik müzik etkinliği Amsterdam Dance Event (ADE), etkinliğe iki hafta kala tam programını müzikseverler ile paylaştı. Organizatörler, 24. yılda yaklaşık 400,000 ulusal ve uluslararası ziyaretçi beklediklerini belirtti.

Bu yıl yine elektronik müziğin tüm dallarına hitap eden gece etkinliklerinin yanı sıra ADE yetkilileri gündüz programlarını da daha aktif hale getirmenin sözünü vermişlerdi. Birçok şirket ve kültür kurumları ile çok disiplinli iş birlikleri için hazırlıklarını tamamlayan ekip, 2500'den fazla sanatçı ve 600 konuşmacıyı ağırlayacak.

Direktör Mariana Sanchotene, "ADE günleri boyunca Amsterdam bir kez daha küresel elektronik müzik endüstrisinin ve müzik tutkunlarının evi olacak. Konferans ve festival etkinliklerimiz dünyada müzik endüstrisinde neler olup bittiğini yüz binlerce insana gösterirken, aynı zamanda Hollanda'nın ekonomisine de büyük yarar sağlıyor. Bu yüzden 2019'da daha yaratıcı, yenilikçi, canlı ve kapsayıcı bir etkinlik programı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

106 yıllık köklü Buma/Stemra'nın girişimi olan Amsterdam Dance Event (ADE), dünyanın en büyük kulüp tabanlı festivaline ve elektronik müzik konferansı olarak biliniyor. Her yıl büyümeye ve gelişmeye devam eden etkinlik, geçen yıl 200'ü aşkın mekanda 2500'den fazla sanatçı ve 550 konuşmacıyı ağırlamıştı. Beş gün süren etkinlik, 100'den fazla ülkeden gelen ziyaretçileri elektronik müzik kültürünün akla gelebilecek her yönüyle, özel konferans programları ve kentine her köşesine yayılmış kapsamlı bir sanat, film, teknoloji, canlı müzik ve pop-up programları ile kendine çekiyor.

100 yıllık elektronik müzik tarihi: Fransa

ADE geleneksel olarak 16 Ekim Çarşamba günü açılış konseriyle başlayacak. Bu yıl İngiliz sanatçı SOHN ve Metropole Orkest ile başlayacak program Pazar günü NDSM'de gerçekleşecek olan ADE Hangover ile son erecek. Daha önceden duyurusu yapılan özel programlamada bu yıl Fransa öne çıkacak. Da Brakke Grond'da özel olarak sergilenecek 100 yıllık müzik enstrümanlarının yanı sıra birçok yeni sanatçı da bu program kapsamında yer alacak.

ADE Programı

Ek olarak program, sürdürülebilirlik, sosyal inovasyon ve zihinsel sağlık gibi diğer önemli temalara da dikkat çekecek. Eğitim ve yetenek gelişimi çok aşamalı programlarla sanatçılar ve genç profesyoneller için ADE Ses Laboratuvarı ve ADE Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Geçen yıl Güney Kore'ye odaklandıktan sonra, Asya'nın müziksel büyümesi gece ve gündüz programında tekrar güçlü bir şekilde temsil ediliyor olacak.

ADE Zen Alanı

Bunun yanında organizasyon, ziyaretçilerin özel bir uyku konserine tanıklık edebilecekleri veya meditasyon yapabilecekleri şehrin merkezinde kurulan ADE Zen Space ile farklı bir deneyim de sunmaya hazırlanıyor.

Aynı zamanda ADE bu yıl ilk kez 10 Awakenings şovuna birden tanıklık yapıyor olacak. Bunun yanı sıra DGTL ve Audio Obscura gibi ünlü organizatörler de ADE kapsamında bir çok farklı şova imza atacaklar.

ADE hakkında daha fazla bilgi ve biletler için: a-d-e.nl

Spotify '#Frekans' çalma listemizi takip edin.

Haber yazarı Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...