Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

Andy Stott'tan üç yıllık bekleyişin ardından yeni çalışma: 'It Should Be Us'

'It Should Be Us', dijital ve plak formatlarda piyasaya çıktı

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 9 Aralık 2019
Andy Stott'tan üç yıllık bekleyişin ardından yeni çalışma: 'It Should Be Us'

2010’larla beraber değişen elektronik müziğin en sıra dışı ve üretken ismi Andy Stott, 'Too Many Voices' albümünün üzerinden üç senelik bir süre sonra yeni kısaçaları 'It Should Be Us’ı Modern Love etiketiyle yayımladı.

Aslında son derece belirsiz melodilerin peşinde ömür tüketen Andy Stott'un, temel aldığı paternleri soyutlaştırma konusunda bu kısaçalarında da ödün vermeyerek üretmeye devam ettiğini söylememiz gerekiyor. Kasvetli, yer yer zorlu ve deneysel formlarla bezeli ambient – dub sentezli müziğini bu kısaçalarda uyuşuk hallere sokarak bize sunuyor. Ancak bu çalışmanın diğer Andy Stott diskografyasındaki en temel farklılaşan özelliğiyse, pistlere en yakınsayan ve ritimlerini bu uyuşuk ruh halinde hissettiriyor olmasıdır. Kısaçalara ismini veren 'It Should Be Us' adlı parçadan itibaren çalışma bu tanımladığım bütünlükte ilerliyor. 'Take', 'Not This Time' ve 'OL9' üçlüsü kısaçaların lomkomotifi görevi görüyor. Bu üçlünün Andy Stott tarafından kasıtlı bir biçimde, kendi formlarında yaptığı deneysel dans müziği hitlerini art arda koyarak dinleyiciye orgazmik bir müzikal serüven sunuyor. 'Ballroom' adlı parçaysa kısaçaların en sürprizi… Footwork ve UK Garage formlarının sınırlarına yakınsak bir yapıda olan parça. Özellikle Andy Stott bu parçayla bize üretebileceklerinin sınırının olmadığını bize kanıtlıyor.

Üç senelik aranın ardından bu yayımlanan yeni Andy Stott çalışması 'It Should Be Us', yılın son günlerinde bize kaliteli, estetik ve standart formların dışında bir müzikal deneyim sunuyor. Andy Stott ise kalıcı ve hakkında acaba dedirtmeyecek bir müzisyen olduğunu tekrardan hatırlatıyor.

Dijital ve plak formatlarda piyasaya çıkan çalışmaya buradan ulaşabilirsiniz.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

İçerik yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...