Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Apple yeni 16 inçlik MacBook Pro'yu bugün duyurdu

16 inçlik model 15 inçlerin yerini alacak

  • Furkan Kılıçaslan | Fotoğraf: AMELIA HOLOWATY KRALES
  • 13 Kasım 2019
Apple yeni 16 inçlik MacBook Pro'yu bugün duyurdu

Apple, yaklaşık 1 saat önce uzunca süredir beklenen yeni MacBook Pro'yu tanıttı. Bugüne kadar yapılmış en güçlü MacBook Pro olarak adlandırılan 16 inçlik yeni nesil seri, 16 inç retina ekran, 8 çekirdekli işlemciler, 64 GB’a kadar bellek, 8 GB’a kadar VRAM’e yeni nesil grafik işlemcisi ile geliyor.

Çokça eleştirilen eski modeldeki ''kelebek'' klavyenin yerini ise daha kolay kullanıma sahip ''makas'' tipi klavye alıyor. Bu değişiklik ile beraber Apple, ''bir dizüstü bilgisayarındaki en iyi yazma deneyimi'' mesajını tazelemiş olacak gibi gözüküyor.

3072 x 1920 piksel çözünürlüğe ve 226 ppi ile daha yüksek piksel yoğunluğuna sahip 16 inç retina ekran daha iyi bir görsel deneyim sunuyor. Dolby Atmos destekli 6 hoparlör ise yeni neslin en iyi yanlarından biri olarak ortaya çıkıyor. Pil ömrü ise eski nesile göre 1 saat artarak 11 saate yakın ''web'' deneyimi vaat ediyor.

Fotoğrafçılar, müzik prodüktörleri, film yapımcıları, grafik tasarımcılar ve profesyoneller için tasarlanan yeni MacBook Pro'nun Türkiye fiyatı ise 18,299 ₺’den başlıyor.

Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

MIX Festival 2019'a özel hazırladığımız çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Haber yazarı Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...