Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Instagram ABD'de beğeni sayılarının görülmesi özelliğini kaldırıyor

Instagram CEO'su Adam Mosseri, San Francisco'daki Wired25 konferansında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Kasım 2019
Instagram ABD'de beğeni sayılarının görülmesi özelliğini kaldırıyor

Instagram, gelecek hafta Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcılarının platformdaki diğer kişilerin paylaşımlarına ait beğeni sayılarını görmelerini engelleyecek. Söz konusu değişiklik, uygulamanın mental sağlık üzerine olumsuz etkilerine yönelik tartışmaların başlamasının ardından uzun süredir gündemi meşgul ediyordu.

TechCrunch'ın paylaştığı habere göre Instagram CEO'su Adam Mosseri, geçtiğimiz Cuma günü San Francisco'daki Wired25 konferansında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu fikir, Instagram'ın insanlar üzerinde baskı unsuru oluşturan yönünü hafifleterek rekabetten uzak, insanların paylaşmaktan hoşlandığı şeylere daha fazla odaklanmalarına zemin hazırlayan bir ortam yaratmayı amaçlıyor" sözlerini sarf etti. Şirket bu değişiklikle, profesyonel iş ilişkilerinde olumsuz yansımalarla karşı karşıya kalacak da olsa rekabetin beraberinde getirdiği anksiyeteyi azaltmayı ve bunun sonuçlarından biri olan sosyal mukayeseyi en aza indirmeyi umuyor.

Bu değişiklik şu an ABD'nin gündem konusu olsa da Instagram bunu daha önce Kanada, Avustralya, Japonya ve Brezilya gibi bir dizi ülkede test etmişti. Yapılan değişikliğin kalıcı olup olmadığı henüz net değil. Mosseri, test sürecinin kalıcı hale gelip gelmeyeceğine ilişkin yöneltilen soruya, "Bunun için öncelikle insanların platform hakkındaki düşüncelerinde oluşan değişimleri görmemiz, kullanım pratiklerindeki değişkenlikleri gözlemlememiz ve kreatif ekosistem üzerindeki etkilerini incelememiz gerekecek" şeklinde cevap verdi.

Test süreci sonucu yapılacak değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından uygulamanın Türkiye dahil tüm ülkeleri kapsaması olasılıklar arasında.

MIX Festival 2019'a özel hazırladığımız çalma listemizi Spotify’da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...