Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Babylon Underground serisinin ilk konukları Hello Psychaleppo ve Filastine & Nova

Babylon Underground Vol.1 21 Aralık Cumartesi günü müzikseverleri Babylon'a çağırıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 16 Aralık 2019
Babylon Underground serisinin ilk konukları Hello Psychaleppo ve Filastine & Nova

Rolling Stone dergisinin 2004 yılında "tüm zamanların en iyi 100 gitaristi" sıralamasında 34'üncü sırada yer alan Amerikalı ünlü müzisyen Thurston Joseph Moore'un, "özgün ve modern sanatçıları ticari hırs içinde olanlardan ayırmanın yolu" şeklinde tanımladığı underground müzik 21 Aralık Cumartesi günü Babylon'da hayat buluyor.

Babylon, Contrapol ve Root İstanbul'un sunumuyla gerçekleşecek Babylon Underground serisinin ilk etkinliğinde Hello Psychaleppo ve Filastine & Nova sahnede olacak.

12 Ekim'de “Filistin’in asi sesleri” olarak tanımlanan Muqata’a, Jazar Crew, Oddz ve BLTNM'in katıldığı Palestine Underground etkinliği ile underground gecelerin filizlenmeye başladığı 20'nci yılını kutlayan mekan, bu konsepti Babylon Underground olarak seriye dönüştürüyor.

Gecenin konuklarından müzik prodüktörü ve performans sanatçısı Hello Psychaleppo, Arap müziğinin geleneksel öğelerinden aldığı ilhamı elektronik tınılarla buluşturan bir isim. Görsel öğelerle gücüne güç kattığı canlı performanslarıyla dinleyicileri etkileme konusunda yeteneğini konuşturan sanatçı, ilk albümü "Gool L'ah"ı 2013'te yayımladı. 2014'te "Ha!", 2017'de ise "Toyour" isimli albümlerini müzikseverlerin beğenisine sunan sanatçının müziği dans ettirirken aynı zamanda rahatlama hissi uyandıran bir melankolizm de barındırıyor.

Babylon Underground Vol.1'da sahneye çıkacak diğer isim ise elektronik beat'leri yoğun vokal, analog ve yaylı enstrüman katmanlarıyla kombine eden Filastine & Nova. Ses, video, tasarım ve dansı kullanarak radikal farklılıkta bir varoluş ihtimalini ortaya koyup farklı dünyalar yaratmanın arayışında olan ikili, kısmen bizim dünyamızdan, daha çok ise öte dünyalardan izler taşıyan Drapetomanya adını verdikleri performanslarıyla Babylon sahnesinde olacak.

21 Aralık Cumartesi akşamı gerçekleşecek Babylon Underground Vol.1 etkinliğinin biletleri için bu sayfayı ziyaret edin.

Babylon Underground Vol.1 | 21 Aralık 2019

#Yeraltı çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...