Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bangor Üniversitesi'nden DJ Sasha'ya onursal doktora derecesi

DJ Sasha, müzik alanında onursal doktora derecesi alan sayılı elektronik müzik sanatçılarından biri oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Temmuz 2022
Bangor Üniversitesi'nden DJ Sasha'ya onursal doktora derecesi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elektronik müzik kültür ve endüstrisine olan katkılarından dolayı DJ Sasha, Bangor Üniversitesi tarafından onursal doktora derecesine layık görüldü. Derece, sanatçının 5 Temmuz Glastonbury performansının hemen ardından takdim edildi.

Galler, Bangor asıllı sanatçının ilk performansına tanık olanlar da Bangor Üniversitesi öğrenci konseyi olmuştu. Gençlik yıllarını Bangor'da geçiren ve kariyerinin ilk adımlarını Bangor Üniversitesi ve Galler çevresinde atan Alexander Paul Coe (Sasha); Kasım 2021'de üniversitenin öğrenci birliği karşısında tekrar sahne almıştı.

80'lerin gece kulübü The Haçienda gecelerinde sunduğu acid house deneyimleriyle kendisini tanıtan DJ, bugün endüstrinin en saygın sanatçılarından. Bir dizi başarılı prodüksiyon, Madonna, The Chemical Brothers ve Hot Chip remikslerine ek, Grammy adaylığı da mevcut sanatçının.

Onursal derece ünvanına laik olmanın hissettirdiklerini aktaran Sasha, "Beni dünyanın dört bir yanına iten Bangor Üniversitesi'ne bir derece almak üzere dönüş yapacağım aklımdan hiç geçmedi", ifadelerini kullandı.

Üniversite Rektör Yardımcısı Andrew Edwards, "Bangor'da hayat bulan bir sanatçının ödüllendirilmesi büyük bir zevk. Kültüre, sanata, dile ve müziğe müthiş bir yaratıcılıkla dokundu Sasha. Onursal doktora derecisini de hak etti bu nedenle", ifadelerini ekledi.

Onursal dereceler, kurumlar tarafından önemli kişilere verilen ödüllerle benzer süreçler izlemekte. Onursal bir derece uğruna olağanüstü bir akademik başarı beklenilmemekte. Odaklanılan, katkılar.

Bangor Üniversitesi tarafından ödüllendirilen Sasha, Ruby Wax ve Steve Backshall'ın da dahil olduğu özel listede yerini almış oldu böylece.

Exeter Üniversitesi'nden almış olduğu onursal derece ile Stormzy ve yakın zamanda New York Üniversitesi'nden almış olduğu fahri doktora ile Taylor Swift de müzik endüstrisinde derece ile onurlandırılan bazı diğer isimler.

Sasha'nın Temmuz 2021 Mixmag The Lab LDN setini aşağıda dinleyebilirsiniz. Bir bakın deriz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...