Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Banksy tasarımlı Röyksopp plağı 10 bin dolara alıcı buldu

Banksy imzalı plaklardan sadece 100 adet bulunuyor

  • GÖRKEM BAHRİYELİ
  • 19 Kasım 2019
Banksy tasarımlı Röyksopp plağı 10 bin dolara alıcı buldu

Albüm kapağı Banksy tarafından tasarlanan özel Röyksopp plağı, bu yıl Discogs'ta satılan en pahalı plak oldu.

Norveçli ikilinin, 2001 yılında çıkardıkları 'Melody A.M.' albümünün özel basımı için Banksy’den kendi kişisel dokunuşunu katarak tasarlamasını istedikleri plaklardan sadece 100 adet bulunuyor. Üzerinde Banksy’nin sprey boya tekniği ile boyadığı eserlerinin bulunduğu plaklar arasında Discogs satış portalında en yüksek değer biçilen son kopya, Eylül ayında 10.256 dolara kendine alıcı buldu.

Banksy imzalı 'Melody A.M.’in bazı kopyalarının geçtiğimiz aylarda Discogs müzik marketinde satışa sunulmaya başlamasıyla birlikte, degeri de artmaya başlamıştı. Mayıs ayında bir kopya 7.051 dolara satılırken, Temmuz ayında bir diğer kopya 8.178 dolara satıldı.

Discogs'un internet sitesinde yayınladığı Eylül ayında satışı yapılan en pahalı 30 plak listesine buradan göz atabilirsiniz.

Discogs, kısa süre önce son on yılın kendi pazarı içinde en çok satan albümlerinin bir listesini de paylaştı. Bu listeye göre, Daft Punk'in 'Random Access Memories' albümü en üst sırada yer alıyor.

Bu yılın başlarında, Discogs kendi internet sitesi üzerinden şimdiye kadar satılan en pahalı 100 albümün listesini de paylaşmıştı.

Banksy geçen ay Londra'da ürünlerinin satışını yaptığı bir pop-up mağaza açmıştı.

#Arşiv çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haber yazarı Görkem Bahriyeli'yi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...