Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Barcelona’daki mekânlar koronavirüsten %100 arınmış pilot sistemle gece hayatını canlandırmayı hedefliyor

Sistem sayesinde sosyal mesafeye ve maske kullanımına gerek yok

  • MIXMAG TURKEY
  • 25 Şubat 2021
Barcelona’daki mekânlar koronavirüsten %100 arınmış pilot sistemle gece hayatını canlandırmayı hedefliyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Barcelona’daki kapalı etkinlik mekânları, sıkı sağlık tedbirleri ve güvenlik uygulamaları altında gece hayatını yeniden aktifleştirmek amacıyla pilot bir sistem üzerinde deneme etkinlikleri düzenleyecek.

Costa Brava bölgesinin bazı lokasyonlarını da ayrıca kapsayacak olan test etkinliklerindeki yeni yaklaşım, SieXsein Europe firmasındaki biyogüvenlik uzmanlarının yardımlarıyla formülize edildi. Dünyanın her yerinde uygulanabileceği belirtilen sistem sayesinde sosyal mesafeye ve maske kullanımına gerek kalmıyor.

Sistem; ön test, temas takibi, mekânlara giriş için kişiye özel QR kod üreten Liberty Pass uygulamasının kullanımı ve kapalı alanlardaki tüm yüzeylerde COVID-19 ve tüm mutasyonlarının yok edilmesini sağlayan cihazların mekânlara kurulması gibi adımları içeriyor.

Virüsü ortadan kaldıran söz konusu cihazlar, İspanya Ulusal Akreditasyon Kurumu (ENAC) onayına sahip. Özellikle Asya ülkelerinde yaygın kullanılan ekipmanlar, yoğun bakım ünitelerinde de halihazırda kullanılıyor.

Uluslararası Gece Hayatı Derneği ve İspanya Gece Hayatı Birliği’nin genel sekreteri Joaquim Boadas, test etkinlikleriyle ilgili verdiği demeçte, “Gece hayatı ve restoranlar, müşterileri ve çalışanları riske atmadan risksiz bir şekilde tekrar normal işleyişine kavuşturulabilir. Çoğu mekân neredeyse bir yıldır kapalı ve pek çoğu kalıcı olarak yok olma tehlikesi altında. Dünya genelinde turizm için çok önemli bir yeri olan bu sektörlerin yeniden canlanması küresel ekonomi için de büyük önem taşıyor. Bu nedenle, hükümetlerden gece hayatı endüstrilerinin bileşenleriyle bir araya gelmelerini, endüstriyi, dolayısıyla turizmi ve genel anlamlada ekonomiyi hareketlendirmek için mekânlardaki pilot testleri uygulamaya geçirmelerini talep ediyoruz. Endüstriye, yeniden canlanmanın pandemiyle bir arada güvenle yürüyebileceğini kanıtlaması için fırsat verilmeli” ifadelerini kullandı.

SieXsein Europe CEO’su Carmen Alvarez ise, “Şirket olarak pandeminin başlangıcından bu yana krizden en çok etkilenen endüstrileri ayakta tutacak şartları sağlayabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Restoran ve gece hayatı sektörleri, pandemi sırasında bir kenara itildi. Bu sektörlerle büyük bir yakınlık hissettiğim için, buradaki işleyişin yeniden devam etmesine yardım edecek çalışmalar yürütmek benim için kişisel bir misyon halinde geldi. Gece hayatı endüstrisiyle bu anlamda anlaşmaya varmış olmak ve biyoteknolojinin sunduğu en iyi çözümleri sektörün ihtiyaçları için seferber etmek çok önemli bir adım. Bu adımın dünya genelinde ekonomilerin toparlanması için de emsal teşkil edeceğini öngörüyoruz” açıklamasında bulundu.

Gelişme, normalleşmeyle ilgili İspanya cephesinden gelen ilk olumlu haber değil. Barcelona’daki gece kulübü Sala Apolo’da 463 kişinin katılımıyla Aralık ayında düzenlenen ve “antigen detection” testinin denendiği pilot konserden enfeksiyon vakası çıkmamış, çıkan sonuçlar tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.

#Yeraltı çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...