Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İngiltere’de kulüp etkinlikleri ve festivallere 21 Haziran’dan itibaren yeşil ışık

İngiliz hükümeti, gece kulüplerinin 21 Haziran’dan itibaren kapılarını açabileceklerini duyurdu

  • MIXMAG TURKEY
  • 22 Şubat 2021
İngiltere’de kulüp etkinlikleri ve festivallere 21 Haziran’dan itibaren yeşil ışık

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere’deki gece kulüpleri ve festivaller 21 Haziran’dan itibaren kapılarını müzikseverlere açabilecek.

Başbakan Boris Johnson tarafından bugün kamuoyuyla paylaşılan yol haritasına göre hükümet, sosyal birlikteliği kısıtlayan yasal düzenlemelerin 21 Haziran itibarıyla yürürlükten kaldırılmasına yönelik çalışma başlattı. Böylece, ülkede halen tam anlamıyla kontrol altına alınamayan koronavirüs kaynaklı vaka ve ölümler devam etse de gece kulüpleri açılabilecek ve büyük çaplı festivaller organize edilebilecek.

Yol haritasının ilk adımı 8 Mart’ta öğrencilerin okula gitmesiyle başlayıp 29 Mart’tan itibaren dış mekanlarda en fazla 6 kişilik gruplar halinde bir araya gelinmesine izin verilmesiyle başlayacak. İkinci adımda, 12 Nisan’dan itibaren pub ve restoranların açık hava bölümleri açılacak, bu alanlarda DJ’ler ve diğer müzisyenler performanslarını icra edebilecek.

17 Mayıs’ta yürürlüğe girecek üçüncü adımda ise 30 sınırını aşmamak kaydıyla insanlar açık havada sosyal mesafesiz bir araya gelebilecek. Söz konusu sınır, kapalı alanlarda hizmet veren işletme ve mekanlar için 6 olacak. Bu tarihten itibaren 4000 kişi kapasiteli açık hava performanslarına ve 1000 kişi kapasiteli kapalı alan performanslarına izin verilmeye başlanacak. Stadyumlarda 10 bin kişiye kadar seyirciye izin verilmesi de bu adımın bir parçası olacak. Yol haritasındaki ifadeler ülkede halen tartışma konusu ancak üçüncü adımda çıkacak olan bu iznin oturmalı düzen şartıyla olacağı öngörülmekte.

Dördüncü ve son adımın başlayacağı 21 Haziran’dan sonra ise, her şey yolunda gitmeye devam ederse, hükümet sosyal kısıtlama tedbirlerinin tümünü kaldıracak ve böylece gece kulüpleri ve festivaller de kapılarını ziyaretçilere açmış olacak.

Koronavirüs kaynaklı vaka ve ölümlerin devam ettiği İngiltere’de normalleşme planları resmiyet kazanarak somutlaşırken, Türkiye’deki belirsizlik müzik, eğlence ve etkinlik endüstrisi çalışanlarını her geçen gün daha fazla ümitsizliğe sevk ediyor. Türkiye’de Mart ayında açıklanması beklenen kademeli normalleşme planlarının etkinlikleri ve gece kulüplerini kapsayıp kapsamayacağı, bu yönde herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığı meçhuliyetini koruyor.

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...