Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

BBC’nin ücretsiz ses efekti arşivinde içerik hacmi ikiye katlandı

Papağan seslerinden tarihi futbol maçlarında kaydedilen kesitlere kadar, genişleyen BBC arşivi artık çok daha zengin bir ses yelpazesine sahip

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: BBC ARŞİVİ
  • 2 Ekim 2024
BBC’nin ücretsiz ses efekti arşivinde içerik hacmi ikiye katlandı

BBC’nin 2018 yılında ilk kez açıldığından beri ilgi gören devasa ve ikonik ses efekti arşivi, hacmini ikiye katladı ve koleksiyonunu 33.000’den fazla ses efektiyle genişletti.

İlk tanıtıldığı dönemde 16.000 dolaylarında sesi efekti barındıran bu büyük arşiv, BBC’nin neredeyse bir asırlık ses arşivleme geçmişini kapsıyor. Podcast yayıncısı Iain McDermott, yakın bir süre önce X’te yaptığı bir paylaşımda bu olağanüstü arşivin ücretsiz erişimini öne çıkararak dikkatleri yeniden bu değerli kaynağa çekti.

2018 yılında RemArc lisansı altında kullanıma sunulan BBC arşivi, ticari olmayan kullanım için halen geniş bir ses efekti yelpazesi sunuyor ve tümüne ücretsiz olarak erişilebiliyor. Kullanıcılar, söz konusu efektleri yüksek kaliteli WAV formatında kolayca indirip projelerinde kullanabiliyor. Eğitim, kişisel ya da araştırma amaçlı projeler için ideal olan bu geniş kaynak, “1966 FA Cup Finali devre arası düdüğü” gibi tarihî kayıtlardan “Güney Amerika papağanının konuşması ve çığlık atması” ve “14 aylık erkek bebeğin su içip konuşması” gibi daha az bilinen efektlere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

“Oksijen maskesi” ve “şahin sesi” gibi ilginç ses manzaralarından, “çanlar” ve “kahkaha” gibi günlük işitsel kesitlere kadar yeni seslerin eklenmesiyle BBC ses efekti arşivi, dünya çapındaki kreatif bireyler için daha kapsamlı bir araç haline geldi.

Bu sayfayı ziyaret ederek ücretsiz olarak indirilebilen bu kapsamlı ses efekti arşivine göz atabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...