Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Beatport satış yapmayan şarkıları sisteminden silecek

Uygulama Ocak 2019 öncesi piyasaya çıkan müzik yapımlarını kapsıyor

  • ONUR ATEŞ
  • 15 Ağustos 2019
Beatport satış yapmayan şarkıları sisteminden silecek

Beatport, kamuoyuyla paylaştığı yeni yıllık içerik politikası kapsamında yaptığı açıklamada hiç satış yapmayan müzik yapımlarına ait katalogları veritabanından kaldıracağını duyurdu.

LiveStyle bünyesinde faaliyetini sürdüren dev müzik mağazası, müzik yayımcılarına ilettiği bildirisinde "satışı gerçekleşmeyen materyallerin sistemlerinden silineceğini" aktardı. İlk temizlik, Ocak 2019 öncesi piyasaya sürülüp satış yapmayan katalogların kaldırılmasıyla başlamış olacak. Platform, attığı bu önemli adımı gelecekte yıllık planlar dahilinde sürdürecek.

Söz konusu duyuru 10 Ağustos'ta DJ Tech Tools internet sayfasında paylaşıldı. Kararın kariyerlerinde çıkış yakalama gayreti içindeki yeni sanatçıların ilerleyişini sekteye uğratma ihtimali üzerinde durulsa da hiç satış yapmayan müzik yapımlarının dijital mağazalarda sürekli yer işgal etmesi ne derece mantıklı gibi sorular da tartışılan meselelerden biri.

Beatport, atacağı bu adımla harcama kalemlerinde herhangi bir kısıntıya gidiyor olmayacak belki ama plak şirketleri ve sanatçıların profil görünürlüklerini muhafaza etmek için kendi kendilerine satın alma yapma ihtimali bile platform için bir gelir yaratma stratejisi anlamına gelebilecek.

Spotify '#Arşiv' çalma listemizi takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...