Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berkan Cesur’dan karanlığa çağrı: ‘Songs to Kill Your Grandma’

Sanatçının techno, synthwave ve metal üçgenindeki ikinci albümü çıktı

  • MIXMAG TURKEY
  • 1 Ağustos 2021
Berkan Cesur’dan karanlığa çağrı: ‘Songs to Kill Your Grandma’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berkan Cesur ikinci albüm çalışmasını dinleyicileriyle paylaştı.

Toplam dokuz yapım içeren ve Bubble Wrap Records aracılığıyla dijital platformlardaki yerini alan “Songs to Kill Your Grandma” adlı albüm, sanatçının 2020'de çıkan ilk albüm çalışması “Ritual of the Mantis Tribe”ı takip ediyor. Cesur, ikinci albümünden üç tekliyi bu yıl içinde çeşitli aralıklarla önceden paylaşmıştı.

Techno, synthwave ve metal türlerini içeren albüm, çokça sürprizi ve tuhaf hisleri içerisinde barındırıyor. Parçaların kendi içerisinde gözlemlenen türler arası geçişler, her bir parçada sert ve derin bir yolculuk hissiyatı uyandırıyor.

Berkan Cesur, ikinci albüm çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ben pandeminin ve yanında getirdiği izole yalnızlığın yaradığı insanlardan biriyim sanırım. Tüm bu eve kapanma sürecinde analog müzik (çoğunlukla elektro gitar) üzerine geliştirdiğim kayıt yeteneklerimi elektronik ortama taşıma fırsatım oldu. Bu da bir yıllık sürede 2 albüm çıkarmamı sağladı. Mutluyum. Yeni albümü nasıl müzik dinliyorsam öyle yaptım. Transa geçiren bir atmosferden bir caz konserine, oradan bir metal konserine. Albüm genel olarak techno şapkasını giyse de bu bilinçli kafa karışıklığıyla gurur duyuyorum. Umarım dinleyiciler de aynı hisleri paylaşır. Parçaların kayıt, miks ve mastering işlemlerini kendim yapıyorum. Arkadaşlarımın da türlü yardımları oldu. Gubarwave ‘Monolith in Jamaica’ parçama bir kolaj klip yaptı” ifadelerini kullandı.

Techno / psytrance prodüktörü Penny Darko, “DISAPPROXY” parçasına yaptığı remiksle albüme katkı sağladı.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...