Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin kulüpleri iki doz aşı olanlar için kapılarını açtı

Karar, yasak uygulamasına karşı bir mekan sahibinin açtığı dava sonrası geldi

  • MIXMAG TURKEY
  • 24 Ağustos 2021
Berlin kulüpleri iki doz aşı olanlar için kapılarını açtı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin’de yerel bir mahkeme iki doz aşı olan ve koronavirüs hastalığını atlatanlar için kulüplere giriş yasağını kaldırdı.

Alman medya kuruluşu RBB’den edinilen bilgiye göre Berlin’deki bir mekân sahibi, karar çıkmadan önceki uygulamanın aşılarını tamamlayan ve hastalığı atlatan kişilerin aleyhine olduğunu öne sürerek yasal yollara başvurdu. Dava sonucunda gece kulüplerinin kapılarını iki doz aşı olan ve koronavirüs hastalığını atlatanlara açmasına hükmedildi.

Geçtiğimiz günlerde resmileşen karar uyarınca sadece negatif test sonucu göstermek kulüplerin kapalı alanlarına giriş için yeterli olmayabilir. Böylece aşı olmayan ve virüs taşıyan müzikseverlerin virüs yayılımı konusunda risk oluşturmalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Türkiye'de katılımcıların aşı olup olmama durumuna bakılmaksızın "saat 24:00'e kadar müzik" uygulaması iki aydır devam ediyor.

Öte yandan, geçtiğimiz aylarda İngiltere çapında bir hükümet programı olarak hayata geçen Etkinlik Araştırma Programı (Event Research Programme) sonucundaki veriler, bu etkinliklere katılanlar arasında gözlenen koronavirüs vaka oranının toplumun genelindeki oranlama ile aynı ve yer yer genel oranlamadan düşük olduğunu ortaya koymuştu.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...