Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin kulüplerinde kapasiteler %50’yle sınırlanıyor

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uygulama 27 Kasım’da hayata geçiyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 24 Kasım 2021
Berlin kulüplerinde kapasiteler %50’yle sınırlanıyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin’de yeni açıklanan koronavirüs tedbirleri kapsamında gece kulüplerinin ve diğer kapalı etkinlik alanlarının ziyaretçi kapasitesi 27 Kasım Cumartesi gününden itibaren %50’yle sınırlandırılacak.

Ayrıca, kulüp etkinliklerine katılmak isteyenler, ülkede 2G+ olarak adlandırılan prosedür kapsamında aşıları tam olsa ya da koronavirüsü atlatmış olsalar bile negatif test sonucu göstermek zorunda olacak.

Berlin’in Mitte bölgesindeki Fitzroy ve Marie-Antoinette kulüplerinin sahibi Rémi Letournelle, alınan kararla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bu iki kulübü düşündüğümüzde bunun uygulanabilirliği çok zor. Zaten küçük kapasiteli olan bu mekanlarda bu şekilde parti düzenlemek finansal açılan sürdürülebilir değil. Sürecin başından beri test işlemleri ve kapı girişlerde CovPass sisteminin kullanılması gibi tüm prosedürlerin uygulanmasında azami hassasiyet gösterdik, geldiğimiz noktada başa geri dönmüş durumdayız” diyerek bu hafta sonu için programladığı etkinliklerini ertelediğini bildirdi.

İçeride maske kullanımının zorunlu olup olmayacağı ve sosyal mesafenin kulüpler için tekrar uygulamaya konup konmayacağı da ayrı bir belirsizlik konusu.

Fitzroy ve Marie-Antoinette gibi kulüpler, pandemi şartlarının etkilerini hafifletmek amacıyla Alman hükümetinin finansal destek paketlerinden yararlanan işletmeler arasında. Ancak Letournelle, ödemelerin aylarca geciktiğini, pek çok kulüp çalışanının bu yüzden işsizlik sigortası Kurzarbeit başvurusu yapmak zorunda kaldığını belirtiyor. Letournelle, seçim yılına girileceği gerekçesiyle hükümetin kış ve Noel için yeterli hazırlık yapmamasından şikayetçi.

Yeni tedbirlerden marketler, oteller, yetişkin eğitim kurumları, sürücü kursları ve Noel alışveriş noktaları da nasibini aldı. Bu noktalara girişlerde 2G prosedürü kapsamında aşı ya da iyileştiğini belirten belge göstermek yeterli olacak ve maske kullanımı zorunlu tutulacak. Tüm bu tedbirler, şimdilik 19 Aralık’a kadar sürecek.

Geçtiğimiz hafta, Münih kentinin de içinde bulunduğu Bavyera eyaleti üç haftalık kapanma ilan etmiş ve ülkede dördüncü dalga COVID-19 kısıtlamaları kapsamında kulüpleri kapatan ilk eyalet olmuştu.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...