Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Birleşik Krallık hükümetinden ülke sanatına 1.57 milyar sterlinlik yardım paketi

Sanat mekanları, tiyatrolar, sanat galerileri ve müzeler dahil çeşitli kuruluşlar bağış ve kredi yardımlarından yararlanabilecek

  • MIXMAG TURKEY
  • 6 Temmuz 2020
Birleşik Krallık hükümetinden ülke sanatına 1.57 milyar sterlinlik yardım paketi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Birleşik Krallık hükümeti, koronavirüs nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçiren kültür ve sanat endüstrilerine 1.57 milyar sterlinlik bir yardım paketi açıkladı.

Ülkenin kültür birikiminin sürdürülebilirliğini amaçlayan bu tek seferlik özel yardım paketi, 880 milyon sterlin değerinde hibe ve 270 milyon sterlin değerinde geri ödemeli kredi desteği dahil çeşitli rahatlatıcı önlemler içeriyor olacak. Sanat mekanları, tiyatrolar, sanat galerileri ve müzeler, Nisan 2021’e kadar söz konusu destekten yararlanma hakkına sahip olacak.

Geçtiğimiz hafta ülke çapında hükümeti bu konuda aksiyon almaya çağıran #LetTheMusicPlay kampanyası başlatılmıştı. Hükümetin kültür ve sanattan sorumlu temsilcisi Oliver Dowden’a yazılan ortak mektubu 1.500 sanatçı imzalamış ve kampanya ülke sınırlarını aşarak tüm dünyada yansımaları olan küresel bir kampanyaya dönüşmüştü.

Mektupta, “Toplu iflasların ve dünyada lider konumundaki bu devasa endüstrinin yok olmasının önüne geçmek için, iş kollarında en erken 2021 olarak tahmin edilen yeniden faaliyete geçme evresine geçilene kadar hükümet desteği hayati öneme sahip olacak” ifadeleri dikkat çekmişti.

Yardım paketinin ülkedeki gece kulüplerini kapsayıp kapsamayacağına ilişkin tartışmalar ve soru işaretleri devam ediyor.

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...