Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

ABD’de bir kişi bot kullanarak 10 milyon dolardan fazla dinleme geliri elde etti

Gözaltına alınan 52 yaşındaki adam, suçlu bulunması halinde on yıllarca hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: Focal Foto
  • 10 Eylül 2024
ABD’de bir kişi bot kullanarak 10 milyon dolardan fazla dinleme geliri elde etti

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

ABD’de bir müzisyen, yapay zeka botları kullanarak 10 milyon dolardan fazla müzik dinleme geliri elde ettiği iddiasıyla suçlandı.

New York savcılığına göre, Michael Smith isimli kişi, yapay zeka ile yüz binlerce şarkı üretmek ve bu şarkıları milyarlarca kez dinletmek amacıyla botlar kullanmakla suçlandı.

Smith'in, ismi şimdilik gizli tutulan bir yapay zeka müzik şirketinin CEO'suyla yaptığı iş birliği aracılığıyla sağlandığı iddia edilen, yapay zeka kullanılarak üretilmiş parçaları dinletmek için 10.000'e kadar bot hesabı kullandığı öne sürüldü.

Suçlamalar, ismi açıklanmayan CEO’nun, “anında müzik” olarak adlandırılan binlerce parçayı Smith’e her ay sağladığı ve Smith'in bu parçaları streaming geliri ve metadata ile değiştirdiği iddiasını içeriyor.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada Smith'in 4 Eylül'de gözaltına alındığı ve yakında hakim karşısına çıkacağı bildirildi.

Savcılık açıklamasında, "İddialara göre, Michael Smith yapay zeka ile oluşturulmuş şarkıları milyarlarca kez sahte bir şekilde dinleterek haksız telif ücreti elde etmek amacıyla dolandırıcılık yaptı. Smith, bu pervasız dolandırıcılık planıyla, gerçek sanatçıların, söz yazarlarının ve şarkıları meşru bir şekilde dinlenen diğer hak sahiplerinin alması gereken milyonlarca dolarlık telif ücretini çaldı. Bugün, FBI ve deneyimli savcıların gayretleri sayesinde, Smith'in bu yaptığının bedelini ödeme zamanı geldi” denildi.

Dava, yapay zeka kullanılarak şişirilen haksız dinleme gelirleri vakalarına ilişkin ilk dava olarak nitelendiriliyor ve Smith’in suçlu bulunması halinde on yıllarca hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

[Kaynak: BBC]

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...