Ara Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Gelir paylaşım platformu Aslice kapandı

“Dünyadaki en çok kazanan DJ'lerin birçoğu katkıda bulunmamayı seçti”

  • MIXMAG TURKEY
  • 5 Eylül 2024
Gelir paylaşım platformu Aslice kapandı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

DJ/prodüktör DVS1 tarafından 2022'de başlatılan müzik gelir paylaşım platformu Aslice, kalıcı olarak kapandığını duyurdu.

Daha adil bir müzik ekosistemi yaratma amacıyla kurulan, DJ kazançlarından bir bölümün, setlerde parçaları çalınan prodüktörler arasında paylaştırılmasını amaçlayan platform, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, sektördeki mali zorluklara işaret ederek kapanış haberini duyurdu.

DJ'lerin çalma listelerini bildirmelerini ve çaldıkları müziklerin sahiplerine kazançlarının bir yüzdesini ödemelerini teşvik eden bir sistem kullanan Aslice, 2022'deki lansmanının ardından dans müziği endüstrisinden büyük destek görmüştü.

Audience Strategies tarafından hazırlanan ve 'A Slice Of Fairness' adlı raporda, Aslice’in 57 ülkeden 27.000'den fazla prodüktöre 422.000 dolardan fazla gelir dağıttığı ortaya kondu.

“Aslice, dört yıldan kısa bir sürede müzik endüstrisinde gerçek değişimin mümkün olduğunu kanıtladı. Topluluğumuz sanatçılar tarafından sanatçılar için inşa edildi. Kurum desteği veya dış etkilere bağlı olmadan çalışan bir gelir paylaşım yazılımı geliştirdik. Aslice her zaman müzik prodüktörlerinin adil bir şekilde ücretlendirilmesini sağlamaya adandı ve basit ama derin bir ilke ile hareket etti: Sevdiğin sanatçılarla paylaş” ifadelerine yer verilen raporda ayrıca müzik sektöründeki daha geniş çaplı mali sorunlara ve elektronik müzik endüstrisinin “zorlayıcı dinamiklerine” dikkat çekti. Aslice'ın varlığı boyunca kâr elde etmediği, ancak operasyonel maliyetler nedeniyle büyük kayıplar yaşadığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Instagram hesabından bir açıklama yapan DJ ve plak şirketi yöneticisi Sam Barker, Aslice’ı “bu komik derecede adaletsiz ekonomide dans müziği prodüktörleri için son umut” olarak nitelendirerek “Kızgınım. Dünyadaki en çok kazanan DJ'lerin birçoğu katkıda bulunmamayı seçti. Aslice’ın faaliyetlerini durdurmasının sebebi bu çünkü” dedi.

Barker'ın kullandığı bir diğer dikkat çekici ifade de “Bir etkinlikten inanılmaz rakamlar kazanan DJ'ler, bazen sadece çalma düğmesine bastıklarında binlerce dolar alıyorlar, ancak müziği yapanları desteklemekle ilgilenmediler. Size bundan daha kolay bir yol sunulamazdı” oldu.

'A Slice of Fairness' raporunu buradan okuyabilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...